Skip to content

RecycleSint: Ruilmarkt voor duurzame hulpsinten

19 november 20192 minute read

De geur van pepernoten hangt al in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd in huis te halen. De pinpas draait overuren en onze huizen slibben dicht met onze spullen. Wil jij duurzamer Sinterklaas vieren? Kom dan naar de RecycleSint Ruilmarkt op zaterdagmiddag 23 november bij de YMCA.

Shirley Döderlein de Win heeft samen met Merve Lüderitz het initiatief genomen voor RecycleSint in Wassenaar. Ze willen graag verduurzamen. Daarnaast zijn ze blij dat de stapel speelgoed in eigen huis op de schop gaat- alleen dat waar de kinderen echt mee spelen blijft over. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis. ‘Onze eigen kinderen kunnen vervolgens weer spelen met het ingebrachte speelgoed van anderen’, aldus Shirley. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Bijna ieder huishouden heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom kopen we dan nog nieuwe spullen? Ruilen is groener- en ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De RecycleSint Ruilmarkt vindt plaats op zaterdag 23 november bij de YMCA, tegenover de dorpskerk, Duinrellweg 1. Hulpsinten kunnen speelgoed tussen 13h00 en 14h00 inleveren en krijgen een kop koffie of thee met wat lekkers. Vanaf 14h15 kan het ruilen beginnen!

Shirley en Merve zijn twee van de acht vrijwilligers van de Groene Meent. Wij willen de Duurzame Doelen onder de aandacht brengen. Dit doen we door slimme, leuke en handige activiteiten voor iedereen in Wassenaar te organiseren. RecycleSint gaat de verspilling van grondstoffen tegen en sluit daardoor aan bij Duurzaam Doel nummer 12: Verantwoorde Consumptie en Productie. Wil je meedenken en meedoen? Maak dan kennis met de Groene Meent – op Facebook, of bel 06-16989612.

 

Tags

Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top