zaterdag 12 juni 2021

P Politiek

Marnix krop signeert bij levendige vergadering PvdA

Hij zag er als een berg tegenop, maar nu het eerste deel van zijn biografie over Wim Kok in de winkel ligt is Marnix Krop aangenaam verrast door alle aandacht die het boek trok in tal van media. Hij vertelde er tegenover journalisten enthousiast over, en dat deed onze dorpsgenoot ook, toen hij zijn boek dinsdag signeerde bij de ledenvergadering van de PvdA.

Marnix werd geïntrigeerd door Wim Kok. De voormalige premier oogde als een reus, maar achter die gestalte ging iemand schuil die lange tijd onzeker kon zijn tot hij op het juiste moment een belangrijke beslissing nam. In het eerste deel van het boek over het leven van Wim Kok gunt Marnix Krop de lezer een kijkje achter de schermen bij onder meer de fusie die leidde tot de oprichting van de FNV, de vakcentrale dier meer dan 1,1 miljoen leden zou gaan tellen, en bij het Akkoord van Wassenaar, waarmee ons land met zijn "poldermodel" later spraakmakend was in de wereld.

Krop was spraakmakend aanwezig bij een druk bezochte vergadering, die leidde tot levendige discussies. Zo gingen de leden in op de woningbouw in Wassenaar. Ze vinden dat het college van B en W eindelijk de daad bij het woord moet voegen door te zorgen voor meer betaalbare huizen in het villadorp. Ook werd gesproken over de klimaatverandering en de energietransitie en wat die voor gevolgen moet hebben in gebouwen in Wassenaar. De werkgroep armoedebestrijding van de afdeling deed verslag van haar bevindingen.