Skip to content

Nieuwe afspraken over sociale huur in Wassenaar

20 december 20192 minute read

De gemeente Wassenaar, woningbouwcorporaties en huurdersverenigingen hebben prestatieafspraken gemaakt voor het jaar 2020. De afspraken gaan over betaalbaarheid en beschikbaarheid, duurzaamheid, wonen en zorg en leefbaarheid.

Wethouder Lia de Ridder (Volkshuisvesting): “Eén van de afspraken is dat 25 procent van de sociale woningen naar inwoners van Wassenaar gaat. We hebben hierbij extra aandacht voor specifieke doelgroepen zoals senioren en jongeren.

Meer woningen en goede doorstroming
Om de doorstroming te bevorderen gaan de corporaties nieuwe woningen bouwen. De Wassenaarsche Bouwstichting start met de bouw van twaalf sociale huurwoningen in Van Polanenpark. De starterswoningen worden in 2020 opgeleverd. Woningbouwvereniging St. Willibrordus gaat door herstructurering zorgen voor meer woningen in de omgeving van de Stompwijckstraat.

 Gemeente, corporaties en huurdersverenigingen zijn het erover eens: een goede doorstroming is belangrijk voor zowel senioren als jongeren. Met de jaren worden sommige mensen minder mobiel en het huis te groot. Als zij doorstromen naar een kleiner huis met de juiste voorzieningen, kunnen jonge gezinnen op hun beurt doorstromen naar een grotere woning.

Jaarlijks nieuwe afspraken
De woningbouwcorporaties dragen bij aan het woonbeleid van de gemeente. Iedere vier jaar maken de partijen hier afspraken over. Daarna volgt per jaar een uitwerking van die afspraken. De prestatieafspraken voor 2020 zijn dus een uitwerking van de Prestatieafspraken 2017–2020.

Tags

GemeentePrestatieafsprakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top