woensdag 12 mei 2021

A Algemeen

Dirk-medewerkers in hesje met tekst: Samen houden we 1,5 meter afstand

Alle medewerkers op de winkelvoer van Dirk van den Broek Supermarkten worden deze week uitgerust met een opvallende gele hes met daarop de dringende oproep 1,5 meter afstand te houden.

Supermarktketen Dirk van den Broek roept klanten dringend op om de gevraagde anderhalve meter afstand tussen hen en de medewerkers in 123 filialen en met de andere klanten strikt te respecteren. Het nauwgezet in acht nemen van de afstand van anderhalve meter is in lijn met de scherpe veiligheidsregels van de overheid.

Komende week worden de medewerkers op de winkelvloer van de Dirk-supermarkten uitgerust met opvallende hesjes in gele kleur met daarop de tekst 'Beste klant, samen houden we 1,5 meter afstand'. Hierdoor kan er voor klanten geen enkel misverstand meer bestaan wie medewerker is en worden ze extra geattendeerd afstand te houden.

Afgelopen week kondigde Marcel Huizing, directeur van Dirk van den Broek, al andere beschermende maatregelen aan in de supermarkten. De kassa's zijn inmiddels extra beschermd met plexiglas om de kans op mogelijke verspreiding van het Coronaviris te voorkomen. Bij de kassa's werden vloerstickers aangebracht met de waarschuwing minimaal anderhalve meter afstand te houden van de andere klanten.

Volgens Dirk-directeur Huizing is het hoogstnoodzakelijk de afstand van anderhalve meter in acht te nemen met de Dirk-medewerkers. ,,Wij kunnen niet voldoende benadrukken om in het belang van elkaars veiligheid afstand te bewaren. Wij willen er alles aan doen om de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers en van onze klanten voorop te stellen. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen", aldus Huizing.

Dirk vraagt aan klanten zo veel mogelijk te betalen met pin of de mobiele telefoon om het contact via geld met de kassamedewerkers te voorkomen. Ook daarmee wordt de kans op verdere verspreiding van het virus beperkt.