zondag 18 april 2021

K Kunst & cultuur

Kunstgroep Wassenaar Online tentoonstelling “Verstilde Beweging” mei 2020

Met veel plezier nodigt Kunstgroep Wassenaar u uit voor de opening van de expositie “ Verstilde Beweging”. Die is vanaf zaterdag 9 mei vanaf 11.00 uur te zien, door corona omstandigheden niet in Galerie in de Molen, maar online op de website www.kunstgroepwassenaar.nl

Exposerende kunstenaars zijn Corona Magdalena van Malkenhorst (fotografie, collages, gedichten), Mirèse Mudde (beelden) en Annemarie van der Vlist (schilderijen / tekeningen). Het drietal is dan online te zien in films waarin ze ieder hun werk toelichten.

Corona van Malkenhorst reisde uitgebreid door Europa en aan de hand van het veranderende landschap ontstond telkens een nieuw gedicht. Het schrijven van een gedicht voelt als het schilderen met woorden. Zij heeft voor deze tentoonstelling een selectie gemaakt uit haar beeldend oeuvre dat zinspeelt op het thema Verstilde Beweging. Hierbij is haar aandacht uitgegaan naar sfeer, het naar voren halen van de schoonheid van een stemming en die voor zich te laten spreken. Men zou het werk dan ook kunnen typeren als een verfijnde vorm van recyclekunst

Het werk van Mirèse Mudde gaat om het weergeven van gevoel. Lang heeft ze getekend naar naaktmodel . Op zoek naar de essentie verwerkt ze de schoonheid van het naaktmodel via schetsen en studies tot autonome beelden, torso’s in brons en steen. De beelden zijn sensitief, het raakt ons innerlijke. Intuïtief zoekt zij een structuur en compositie die past bij de sfeer van de persoon, wat het best gaat bij life poseren.
Annemarie van der Vlist vindt in de natuur haar grote inspiratiebron. In de natuur kom je buiten de tijd te staan, er is niet veel meer nodig dan de natuur. Dat is wat ze laat zien in haar werk waarin ze zoekt naar stilte, rust, en harmonie. De laatste jaren laat ze dat voornamelijk in landschappen zien; die zijn altijd verstild, zonder mensen en stralen een beschermd en vredig gevoel uit van geborgenheid.

De expositie wordt op zaterdag 9 mei om 11.00 uur online geopend. Maak de opening mee en bezoek website www.kunstgroepwassenaar.nl .De kunstenaars zijn dan natuurlijk niet lijfelijk aanwezig maar geven ieder op film een toelichting op hun werk en werkprocessen. Wanneer de coronacrisis dat toelaat zal hun werk ook in het voorjaar 2021 te bewonderen zijn in Galerie in de Molen. Dat maakt deze online expositie dus eigenlijk een preview van wat er dan komen gaat.