vrijdag 24 september 2021

K Kunst & cultuur

Maak gebruik van onze Boekenservice of Thuisbrengservice!

Boeken lenen kan via onze Boekenservice. Via de website of telefonisch geef je door welke boeken je wilt lezen, onze medewerkers zetten de boeken voor je klaar en maken telefonisch een afspraak om ze op te halen. Leners die aan huis gebonden zijn kunnen gebruik maken van de thuisbrengservice.

Ook voor het terugbrengen of laten ophalen van materialen dient een afspraak gemaakt te worden.

Meer informatie op onze website www.obvw.nl, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97.

De afspraken voor de Boekenservice en/of Thuisbrengservice worden bevestigd door de bibliotheekmedewerker. Wij behandelen de e-mails op volgorde van binnenkomst. Het is niet nodig om hier achteraan te bellen.

Actie van Voorschotenaren voor elkaar: #dasliefvoorschoten
Nu veel Voorschotenaren door het coronavirus nog maar weinig mensen zien, wordt het tijd voor een bijzondere actie: #dasliefvoorschoten. Bibliotheek Voorschoten en Voorschoten Voor Elkaar slaan hiervoor de handen ineen.
Wij vragen iedereen in Voorschoten een kaartje, bemoedigend briefje of tekening te maken. Deze berichten kun je inleveren in de speciale brievenbus die tijdens onze Boekenservicetijden buiten staat bij Bibliotheek Voorschoten (Wijngaardenlaan 4) of Voorschoten Voor Elkaar (Schoolstraat 174).
Samen met vrijwilligers zorgen we ervoor dat de berichten bij Voorschotenaren worden bezorgd die op dit moment weinig mensen ontmoeten. Iedereen kan meedoen en meerdere berichten inleveren mag natuurlijk altijd. Zo maken we toch nog persoonlijk contact.

Online Digitaal Spreekuur
Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur kun je telefonisch jouw digitale vragen stellen aan onze digi-vrijwilliger Anja Slegt. Neem contact op via 071 561 63 49. Ook is het mogelijk om je vraag te stellen via onze website.
Neem contact op via 071-5616349. Ook is het mogelijk om je vraag digitaal te stellen: www.obvw.nl
Je krijgt dan binnen een week maar uiterlijk de volgende dinsdag antwoord.

Ontmoet ons in onze Digitale Huiskamer!

Sinds enkele weken hebben wij een Digitale Huiskamer. Nu we niet meer fysiek kunnen ontmoeten, dan wel digitaal! Veel enthousiaste reacties hebben wij al mogen ontvangen van dorpsgenoten en verenigingen. Zij sturen ons mooie filmpjes waarin zij gedichten voorlezen of korte workshops geven. Ook geven zij genoeg mooie boekentips! Wil je zelf ook een bijdrage leveren? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Digitale Huiskamer is te vinden op www.obvw.nl. Ook vind je daar allerlei thuistips voor volwassenen en kinderen over de mogelijkheden om thuis te kijken, leren, luisteren en lezen.

Word vandaag nog lid van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar en start direct met lezen!

Bij onze bibliotheek kun je nog steeds boeken lenen. Ben je nog geen lid? Maak dit dan direct in orde via onze website en start snel met lezen. Wij verwelkomen je graag!

Juridisch Spreekuur gaat digitaal door

Iedereen met juridische vragen kan op elk moment van de dag via het webformulier op www.obvw.nl kosteloos zijn of haar vraag indienen.

Voorschotense advocate Frederike Werts of Wassenaarse notarieel jurist Mr. Tanneke den Hartog nemen per mail of telefonisch contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Tijdschriftenloterij

We hadden alles klaarstaan voor de boeken- en tijdschriftenverkoop en toen werden onze bibliotheken gesloten in verband met de intelligente lockdown.

Onze afgeschreven boeken staan sindsdien bij onze voordeur om gratis mee te nemen. Een flinke stapel tijdschriften hebben we gebracht bij SWZ Sophieke in Wassenaar en Woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten. Hiermee hopen we voor wat afleiding voor de bewoners te zorgen. En voor de rest organiseren we vanwege de enorme vraag naar de stapeltjes tijdschriften van jaargang 2019 dit jaar de Tijdschriftenloterij!

Tot en met zondag 17 mei mogen alle leden via het formulier op www.obvw.nl doorgeven in welke tijdschriften van jaargang 2019 zij geïnteresseerd zijn. In de week van 18 mei maken we persoonlijk bekend wie welke stapel tijdschriften op afspraak mag halen.

Vragen? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..