Skip to content

Petitie Stop Sluipverkeer: Dank aan alle stemmers; een goede start is gemaakt!

16 juni 20202 minute read

Voor de mensen die nog niet hebben gestemd, een korte update. Wat willen nu eigenlijk bereiken met uw STEM?  We willen dat het (vooral tijdens de spitsmomenten) doordeweeks rustiger zal zijn op de wegen van Wassenaar.

Na de commentaren te hebben gelezen van de inmiddels vele stemmers (waarvoor dank!), hebben we de behoefte u toe te lichten dat we juist de bereikbaarheid en doorstroming voor de Wassenaarders willen verhogen, en voor degene die van buiten Wassenaar komt en in Wassenaar moet zijn. We willen alleen het verkeerde verkeer weren. En wel op een manier weren dat u er als inwoner van Wassenaar geen last van heeft!

Onze wegen zijn totaal niet uitgerust voor een zo grote stroom aan auto’s door het dorp op bepaalde momenten van de dag. Het is ook nog eens onveilig, vooral tijdens de ochtendspits, als veel kinderen op de fiets naar school gaan.

Wist u dat er op een reguliere werkdag per etmaal bijna 16.000 auto’s van Noord naar Zuid en van Zuid naar Noord door Wassenaar rijden, waarvan het merendeel doorgaand verkeer is? Dat is echt enorm. Wij geloven er dan ook in dat de grootste winst te behalen gaat zijn, om dit doorgaand verkeer op vooral spitsmomenten buiten Wassenaar te houden. Moderne en betaalbare technieken tegen overlast sluipverkeer, die in andere steden en dorpen reeds worden toegepast, kunnen op korte termijn al door de gemeente worden ingezet.

Tijdens het aanstaande verkeersonderzoek moeten we met de wethouder deze technieken ook gaan beoordelen voor mogelijke adoptie in Wassenaar.
Om te illustreren dat we niet jaren moeten wachten met verkeersmaatregelen, maar op korte termijn actie vereist is, hebben we uw stem nodig!

Met één klik krijgt u toegang tot onze petitie. Deze staat op de website van Stichting Keer Verkeer Wassenaar: www.keerverkeer-wassenaar.net/petitie
Stem dus! Jong en oud! Het kan via de computer maar ook met de smartphone.

Getekend:
Stichting Keer Verkeer Wassenaar, De Vrienden van Wassenaar
Gezamenlijk vertegenwoordigend alle Wassenaarse buurtverenigingen.

Tags

Keer Verkeer WassenaarPetitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top