Skip to content

Duurzaam Doen: workshopreeks klimaatgesprekken

12 augustus 20202 minute read

Na de zomervakantie start de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken in Wassenaar. Deze bijeenkomsten geven inzicht in de dagelijkse keuzes die jij maakt en het effect daarvan op het klimaat. In gesprek leer je van elkaar en word je uitgedaagd je klimaatimpact te verkleinen. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal.

KlimaatGesprekken bestaat uit een serie van zes workshops en maakt gebruik van de beproefde methode van CarbonConversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. In 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Alleen al dit najaar starten er meer dan 14 workshopreeksen door heel Nederland. De Groene Meent maakt duurzaam doen graag leuk en aantrekkelijk en heeft deze workshopreeks daarom naar Wassenaar gehaald. We hebben de ervaren gespreksleider Ineke Mulder uit Den Haag gevraagd om deze eerste serie KlimaatGesprekken te leiden.

De aanpak is praktisch, positief en persoonlijk: de gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen en in elk van de zes workshops behandel je een thema, zoals wonen, reizen of voeding. Diverse spelvormen leveren bewustwording en discussie op. Je leert om je klimaatimpact te verminderen en hierover het gesprek met anderen aan te gaan.

Wil jij deelnemen? Al 4 deelnemers hebben zich aangemeld na de eerste oproep in juli. Nog 2 erbij en de serie gaat door- nog 4 erbij en de serie zit vol. De workshops vinden plaats op 2, 9, 23, en 30 september, 28 oktober en 4 november. Meld je aan voor op de www.klimaatgesprekken.nl De deelnamekosten bedragen 45 euro voor zes avonden- inclusief lesmateriaal. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

 

 

Tags

Duurzaam DoenGroene MeentKlimaatgesprekkenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top