woensdag 23 juni 2021

S Sport

Blauw-Zwart JO13-1 wint bekerwedstrijd

Jelte B, Jesse, Thomas, Jef, Justin, Chris, Tobias, Xavi, Arthur, Jelte R., Sem, Auke, Julian en Carsten zijn de hoofdrolspelers van vanavond. Onder leiding van trainer Dennis en assistent-trainer Maarten lopen ze gespannen naar het veld. Het is de tweede bekerwedstrijd, de eerste tegen SVC’08 werd gewonnen met maar liefst 10-0. Deze wedstrijd zou anders zijn. De spanning was voelbaar, mede doordat de strijd moest worden gestreden tegen oud teamgenoot Raoul. Duidelijk was dat vriendschappen even niet meer golden, er stond wat op het spel.

In de door onze sponsors aangeleverde nieuwe tenues begonnen de mannen aan hun taak. Na een wat zenuwachtig begin zagen de meegereisde ouders hoe de jongens in de wedstrijd groeiden. Mooie duels afgewisseld met wat schoonheidsfoutjes, waarbij het 1e doelpunt viel in het voordeel van Graaf Willem. Het tij keerde drastisch en na een overtreding op onze kleinste man in het veld (welke later de grootste held bleek) was dat duidelijk zichtbaar.

Het resulteerde in een mooi samenspel, diverse technische hoogstandjes, goede inzichten en de bereidheid voor elkaarte werken, waarbij echt even gezegd mag worden dat Tobias toch wel liet zien dat kleinste niet minste is. Hij bleef gaan, liet zich niet wegzetten, zijn snelheid verraste menigmaal de tegenstander en hij bracht de score al snel op 1-1 door een geweldige actie en een nog mooiere treffer.

De mannen van Blauw-Zwart namen hier geen genoegen mee, ze wilden meer en gingen op zoek naar de 1-2. De ouders genoten en voelden dat de overwinning dichtbij was. Na mooie acties en passes kwam de verlossende 1-2 van de voet van Xavi. Een prachtig schot, wederom onhoudbaar voor de keeper van Graaf Willem die trouwens een prima pot aan het keepen was. Het werd hem namelijk deze wedstrijd niet gemakkelijk gemaakt.

Alle spelers lieten zich van hun sterkste kant zien, ieder met zijn eigen kwaliteiten die dit team zo succesvol maken. Verdiend gingen de 3 punten mee naar De Schulpwei. Op naar de volgende wedstrijd in de poule en een mooi voetbal seizoen!