Skip to content
Fotocredit: Wassenaarse Bermbrigade

De straat weer leuk zonder peuk

5 juli 202158 second read

De Wassenaarse bermbrigade doet a.s. zaterdag mee met de landelijke peuken cleanup actie: #PlasticPeukMeuk2021. We verzamelen om 10 uur in het dorp bij het rookvrije terrein van de Rabobank en splitsen ons dan om het gehele centrum en het gebied bij de Haven peukenvrij te maken. Je kunt ook vanaf nu al in je eigen buurt meedoen met deze #PlasticPeukMeuk actie. Wil je dan de opbrengst op 10 juli tussen 12.00 uur en 12.30 uur naar ons verzamelpunt bij de Rabobank brengen?

Het is nauwelijks bekend dat sigarettenfilters plastic bevatten. Met deze campagne maken we mensen bewust van de enorme hoeveelheid giftig plastic dat jaarlijks via peuken op onze straten en in onze waterwegen belandt. Wij merken dat vele peuken niet alleen op straat en bij de boomspiegels terecht komen, maar ook in het riool via de waterputten. Naar schatting vervuilt één sigarettenpeuk 10 liter water!

Wij hopen met deze actie niet alleen de straten weer schoon te maken, maar ook de informatie van het verontreinigen van het milieu aan de rokers duidelijk te maken, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken.

Zie voor meer informatie de Facebookpagina van de Bermbrigade of stuur een berichtje naar de Bermbrigade (06-51359334)

Tags

Cleanup WassenaarPeukenPlasticPeukMeuk2021WassenaarWassenaarse Bermbrigade
Gerelateerde artikelen
Back To Top