Skip to content

Wassenaar in 2021 uitgeroepen als ‘beste woongemeente van Zuid-Holland’ door Elsevier Weekblad

13 juli 20212 minute read

Ieder jaar worden alle 352 gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken. Wassenaar scoort al jaren op rij erg hoog in het onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter. Ook in 2021 staat de gemeente weer op nummer 1 in Zuid-Holland en in de top 5 van Nederland. Een prestatie waar we ontzettend trots op zijn!

Prachtig wonen in Wassenaar

De scores worden verdeeld over 11 categorieën: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid. Wassenaar wordt met name geroemd om de grote hoeveelheid en diversiteit van groen en natuur, de hoge mate van betrokkenheid van inwoners bij de gemeente, de aantrekkelijke woonhuizen en monumenten, de diversiteit in het aanbod van onderwijs en de nabijheid en variëteit aan voorzieningen als musea, sportvoorzieningen, horeca, zorgvoorzieningen en het prachtige strand.

Burgemeester Leendert de Lange: “Ik ben erg trots op deze prestatie. Wassenaar is een mooi dorp om in te wonen en te recreëren. Samen blijven we ons ervoor inzetten om alle goede punten van Wassenaar te behouden en te verbeteren waar we dit kunnen. Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”

Werken bij de gemeente Wassenaar: veelzijdig, open en uitdagend
Nu Wassenaar weer een eigen ambtelijke organisatie krijgt, is de gemeente ook op zoek naar nieuwe collega’s om het goede te behouden: “Werken bij de gemeente Wassenaar is veelzijdig, open en uitdagend! De lijntjes zijn kort, we waarderen en respecteren elkaar en zorgen dat werken voor de inwoners van Wassenaar ertoe doet. Kijk ook op www.werkenvoorwassenaar.nl.”

Tags

Beste WoongemeenteElsevier WeekbladGemeenteRanglijstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top