Skip to content

Voorstel om soepeler om te gaan met het plaatsen van zonnepanelen

14 juli 20212 minute read

De gemeente Wassenaar wil de regels met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen op of bij het eigen huis versoepelen. Hiervoor heeft het college van B&W een document opgesteld: ‘Herijking welstandscriteria zonnepanelen en -collectoren.’ Wassenaarders kunnen hun mening kenbaar maken tijdens de inspraakperiode die duurt van 16 juli tot en met 27 augustus.

Bewoners die zonnepanelen willen plaatsen, krijgen straks meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de tuin, op bijgebouwen, maar ook op monumenten en in het beschermde dorpsgezicht. Aan de plaatsing zijn voorwaarden verbonden. Niet alles kan. In Wassenaar willen we recht blijven doen aan de bijzondere waarden van monumenten, beeldbepalende panden en het beschermde dorpsgezicht. Maar we willen ook toewerken naar een CO2 neutraal Wassenaar in 2050. Opwekken van duurzame energie met zonlicht bespaart op de energiekosten en vermindert de uitstoot van CO2.

Daarom heeft het college onderzocht of het bestaande regime waar zonnepanelen wel en niet mogen worden geïnstalleerd kan worden verruimd. In samenspraak met betrokken inwoners is een document opgesteld. Hierin staan de hernieuwde voorwaarden en de onderbouwing waarom enige verruiming gewenst is. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 5 juli ingestemd met dit voorstel en vrijgegeven voor inspraak.

Voorstel ter inzage

Het document ‘herijking van de welstandscriteria zonnepanelen en –collectoren’ is van 16 juli tot en met 27 augustus in te zien via een download op de gemeentelijke website www.wassenaar.nl. Tijdens deze periode kunt u uw inspraakreactie geven via het e-mailadres gemeente@wassenaar.nl ovv ‘inspraakreactie’. U kunt ook langskomen op het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45. Maak hiervoor een afspraak via www.wassenaar.nl of via tel. 14070.

Tags

GemeenteRegelgevingWassenaarZonnepanelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top