Fotocredit: WVV

Voortvarende start WVV jeugd in de volleybalcompetitie

25 september 20213 minute read

Bordenvol gezonde spanning begonnen 6 meisjes (Efi, Emma, Kelly, Kim, Livia en Melia), en 3 jongens (Alex, Noe en Thijs) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging als team MB1 aan hun allereerste wedstrijd in de officiële Nevobo competitie. In Oegstgeest was VCO de tegenstander. Veel ouders (met mogelijk meer spanning) hadden plaatsgenomen op de tribune om het team aan te moedigen.

Nog wat onwennig spoorde de coach zijn team aan om met de warming-up te starten en gaf nog de nodige aanwijzingen om het team gerust te stellen. “Jongens en meiden heb vooral plezier” was het motto. De eerste set werd, nogal logisch, nerveus begonnen. De strijd ging gelijk op (10-10). Na een uitstekende servicebeurt van Livia die een standvastige onderhandse service bezit, liep het team uit naar een prettige voorsprong. WVV won de set uiteindelijk met 17-25. De spanning op de WVV koppies werd zichtbaar minder.

Door de vorige setwinst werd het spel in de 2e set secuurder. Het verliep lekker. Al snel werd een riante voorsprong opgebouwd. VCO was de weg kwijt wat resulteerde in een gemakkelijke 10-25 setwinst. De ervaring leert dat na een (te) gemakkelijk setwinst de derde set een omslag geeft. Zo ook nu. Zowel VCO als WVV streden fel om elk punt.

Tegen het einde van de set liep de spanning hoog op. WVV aanvoerder Kim vuurde haar spelers aan maar helaas 25-23, een nipt set verlies voor WVV. De laatste (4e) set liep de service bij WVV weer uitstekend en zorgde mede voor een eenvoudige 13-25 overwinning. Conclusie is dat deze wedstrijd met een 1-3 winst een goed uitgangspunt is voor het vervolg van de competitie. Uiteraard zijn er nog verbeteringen in tactiek, techniek en opstelling aan te brengen maar voor nu proficiat met jullie eerste overwinning WVV-ers, super gedaan.

Vrijdag 1 oktober a.s. om 19:15 uur speelt het jeugdteam hun volgende wedstrijd. In eigen sporthal De Schulpwei is InUpGo MB1 de tegenstander. Na de jeugdwedstrijd speelt het WVV heren 1 team. Zij starten om 20:30 uur met hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen het team van ZVH uit Zevenhuizen. De Mix 1 speelt ook maar dan ‘uit’ in Sassenheim tegen VCS.

Ook Volleyballen? Je mag of je nu je onder de senioren of jeugd (10-16 jaar) valt de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en schoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.