Skip to content

Wassenaarse Energie Coöperatie is uit de startblokken en zoekt investerende leden

10 november 20213 minute read

Misschien wist u het al: Wassenaar heeft een eigen energiecoöperatie. De Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) spant zich in om zoveel mogelijk groene stroom op te wekken binnen onze dorpsgrenzen. Wethouder Ritske Bloemendaal is erg trots dat de eerste projecten nu starten. De WEC zet nu de eerste stappen om zonnepanelen te plaatsen op de daken van het Adelbert College en de American School (ASH). Daarvoor heeft de coöperatie minimaal 150 leden nodig die willen investeren in deze zonnepanelen.

Wethouder Bloemendaal: “De Wassenaarse Energie Coöperatie komt nu echt uit de startblokken. Ze hebben een mooie subsidie van het rijk bemachtigd voor deze twee grote daken. Nu is het zaak om de benodigde leden te werven. En daar dragen we als gemeente graag een steentje aan bij. Wij steunen de projecten van de coöperatie van harte, omdat zij helpen het tempo van verduurzaming op te voeren. Bovendien kunnen veel mensen op deze manier investeren én iets verdienen aan de verduurzaming van Wassenaar. Ook als u zelf geen dak heeft waar zonnepanelen op kunnen. Ik roep u allen op eens te kijken op de website van de WEC of naar een van informatieavonden te komen. Zie ik u daar?”


Meld u aan voor de informatieavond via www.wec-duurzaam.nl

Op 29 november organiseert de Wassenaarse Energie Coöperatie een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over het lidmaatschap en de mogelijkheid om te investeren in het project Adelbert College. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Warenar, van 20.00 tot 21.00 uur. Er zal op deze avond ook een online uitzending plaatsvinden via Youtube. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt en is een QR-code en legitimatie verplicht. U kunt zich aanmelden via www.wec-duurzaam.nl.

Kunt u er deze avond niet bij zijn maar wilt u wel graag meer informatie? Meld u dan toch aan. Dan nodigt de Wassenaarse Energie Coöperatie u uit voor de eerstvolgende (online) informatieavond.

Achtergrond Wassenaarse Energie Coöperatie
Enthousiaste vrijwilligers richtten de WEC eind 2020 op, met als doel om in Wassenaar op grote schaal zonne-energie op te wekken en te verkopen. De WEC wordt omarmd door de gemeente en de Klimaattafel, het platform voor duurzame initiatieven in Wassenaar. Via de WEC kan iedere inwoner van Wassenaar investeren en gebruikmaken van lokale groene stroom, of u nu wel of geen zonnepanelen op uw eigen dak heeft. Investeren kan vanaf € 525.

Dak van het Adelbert College:

WEC dak Adelbert

 

Tags

GemeenteInformatieavondWassenaarWassenaarse Energie Coöperatie
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top