Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat zich met een gelijk spel de (Goudse) kaas van het brood eten

3 december 20212 minute read

De hoofdmacht van Blauw-Zwart is er andermaal in geslaagd niet te verliezen in de derde klasse competitie. Maar met het 2-2- gelijkspel tegen het laag geklasseerde Gouda deed de ploeg van trainer Jos van der Helm zich toch enigszins tekort. De Blauwen deden, spelend in de vertrouwde opstelling van de laatste weken, alle moeite de enkele functionaris langs de lijn de kille botten te doen verwarmen.

Publiek was immers vanwege de viruspandemie verboden Maar het saldo van de rekening van de Lagerberg Verhuisgroep-boys had veel gunstiger kunnen uitvallen als men de handenvol kansen beter had benut. Voetbalwet nummer één: als je je kansen niet benut, dan schiet de tegenstander ze er wel in!
Eigenlijk had de wedstrijd op het winderige, koude en bijna verlaten sportpark De Schulpwei twee gezichten. In de eerste helft toog de bezoekende ploeg uit Gouda meer enthousiast dan met veel vernuft ten aanval. Deze inzet verraste de Wassenaarders in het begin nogal.

Maar halverwege de eerste helft kwamen de mannen van sponsor Lagerberg Verhuisgroep geleidelijk aan in hun bekende combinatiespel. Dit leidde in de 25e minuut tot een fraaie goal van spits en goalgetter Bram Smit na een uitstekende assist van de weer zeer actieve Dunke Lagerberg.(1-0). Toen het kort daarna andermaal raak was door Bram Smit dachten de Blauw-Zwarters kennelijk dat de pot voetbal al in de knip zat.

Niets bleek minder waar. Eerst moest Raymond Vosse behoorlijk zwaar geblesseerd het veld af strompelen na een belachelijk felle charge van een Gouwenaar. Mats de Koning verving hem.

Bastiaan Hendriksen had kort voor rust pech met een fraaie vrije trap op de paal. Na de broodnodige warme thee in de rust bleven de Gouwenaren met veel inzet strijden En met name door organisatiefouten in de verdediging moesten de Blauwen tot tweemaal toe een Goudse treffer toestaan, in plaats van de vele net-niet-kansen te benutten. De 2-2 was gezien de tomeloze inzet van Goudse kant en de slordige afronding van de Blauw-Zwart aanvallers niet eens onlogisch.

Clemens Westgeest verving Fabian van Bommel nog kort voor tijd. Gelukkig stond doelman Landry Njoya bij enkele gevaarlijke uitvallen van Gouda opnieuw scherp en effectief te keepen in het Wassenaarse doel.

Komende zaterdag reist Blauw-Zwart weer eens af naar het Groene Hart, Alphia is dan de ontvangende ploeg.