Fotocredit: Marjanne van der Velde

Heren1 gelijk maar de meisjes en jongens van MB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging blijven winnen

6 december 20212 minute read

Vrijdag 26 november stonden de meisjes en jongens van het MB1 team van WVV in Oegstgeest tegenover VCO MB2. WVV had ook in deze wedstrijd het betere van het spel. De WVV jeugdleden hebben het volleyballen inmiddels aardig onder de knie. De service van WVV is een geducht wapen waar menig punt mee gescoord wordt. Maar ook het keurig in 3e spelen maakt dat WVV veelvuldig de punten in hun voordeel op het scorebord krijgt.

Tegen VCO bleek de wedstrijd zodanig uit te vallen dat de winst in elke set (van de 4) voor WVV een vrijwel gelijke uitslag liet zien: 16-25, 14-25, 17-25 en 15-25. Inmiddels heeft trainer/coach Ali eer van zijn werk en staat de MB1 van WVV onbedreigd aan kop van de ranglijst.

Voor de WVV Heren1 stond de 3e uitwedstrijd op het programma. Naar later bleek (door corona) helaas de laatste van dit jaar. WVV begon in Boskoop wisselvallig en liet zich meeslepen met het lage tempospel van tegenstander Timios. Er ontspon zich in set één een gelijke strijd waarin Timios uiteindelijk aan het langste eind trok; 25-22. Set 2 liet een heel ander beeld zien. Een gretig WVV nam afstand van de tegenstander en liet deze afstand niet meer lopen. Setwinst bij 18-25. WVV was gereed om ook de 3e set te “pakken”. Timios bood echter kranig tegenstand. Een goede servicebeurt door de tegenstander bracht ze op een behoorlijke voorsprong van 11-5. WVV probeerde weer bij te komen en dat lukte tot 16-14. Daarna nam Timios het initiatief over.

WVV maakte de fouten in de spelopbouw en wist de kansen die het kreeg niet te benutten; 25-17. Dan maar de laatste set winnen was het credo van de WVV-ers. En warempel deze keer liet WVV zich niet op een achterstand zetten. Ze bouwde een kleine voorsprong op die tot het einde van de set werd vastgehouden met als resultaat een keurige 21-25 setwinst. In het wedstrijdresultaat 2-2 konden de teams zich wel vinden. Om het jaar af te sluiten werd van het WVV team (Kilian, Alex, Mathieu, Timo, Frank, Erik en Hans -Mas ontbrak helaas-) nog een foto genomen. Hopelijk kunnen De WVV heren in januari 2022 weer het leuke spel voortzetten.

Ook volleyballen? Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.