Skip to content

GGD Haaglanden: Boosterprik alléén op afspraak

13 december 20212 minute read

De boostervaccinatie is gestart. Er is in de regio Haaglanden veel animo voor de boostervaccinatie. GGD Haaglanden benadrukt dat het voor deze vaccinatie alleen mogelijk is om op afspraak langs te komen. Dat kan op alle vaste locaties.

We bevinden ons in de volgende fase van de vaccinatiecampagne. Sinds 19 november 2021 worden mensen van 80 jaar en ouder uitgenodigd om de booster te halen. Het gaat om grote aantallen. Er is niet voldoende capaciteit om op onze vaste locaties naast het prikken op afspraak tegelijkertijd ook zonder afspraak te prikken. Wij hebben gemerkt dat veel inwoners zonder afspraak voor een boostervaccinatie naar de locaties komen. Helaas is het niet mogelijk deze toestroom te verwerken, het zorgt voor te lange wachtrijen.

Afspraak
Inmiddels kunnen mensen geboren in 1955 en 1956 nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt, moet eerst de brief afwachten.

Voorwaarden

De boostervaccinatie kan gehaald worden zes maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie besmet is geweest, moet wachten tot zes maanden na de besmetting. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de coronacheck-app kan de laatste vaccinatiedatum worden gecheckt.

Thuis vaccineren
Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.

Welk vaccin?
Iedereen die in aanmerking komt voor een boostervaccinatie krijgt een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het is niet mogelijk om te kiezen welk vaccin.

Eerste en tweede prik
Inwoners die nog een eerste of tweede prik willen halen kunnen terecht op verschillende tijdelijke locaties in de regio. Dit kan zonder afspraak. Kijk hier voor het overzicht van onze tijdelijke vaccinatielocaties. Op de vaste locaties is het alleen mogelijk een prik te krijgen op afspraak. Maak een afspraak via www.corona-vaccinatieafspraak.nl

Tags

BoosterprikGGD HaaglandenOp afspraakRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top