Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Campagne #ElkeStemTeltInWassenaar gaat van start met een 1,5 meter lang rood verkiezingspotlood

24 februari 20223 minute read

Op 14,15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Uw stem telt! Ter bevordering van de opkomst start de gemeente een campagne. De komende weken kunt u het rode stempotlood van 1,5 meter overal in Wassenaar spotten.

Door te stemmen heeft u invloed op wat er in Wassenaar gebeurt. Stemmen voor de gemeenteraad, is stemmen voor wat u belangrijk vindt. Of het nu gaat om woningbouw, sport, recreatie, afval of verkeer: het besluit van de raad merkt u op straat! De raadsleden die wij samen met elkaar kiezen vertegenwoordigen u de komende vier jaar bij het nemen van belangrijke beslissingen voor een zelfstandig Wassenaar.

Startschot
Donderdag 10 februari gaven burgemeester Leendert de Lange en alle lijsttrekkers van de politieke partijen in Wassenaar al het startschot voor de campagne #ElkestemteltinWassenaar. Vanaf vandaag ziet u ook regelmatig dit rode potlood in Wassenaar voorbij komen. De lijsttrekkers van de Wassenaarse politieke partijen zijn al op de foto gegaan met het rode potlood. U ook?

Ga op de foto
Het rode potlood maakt de komende weken een tour door Wassenaar. Spot u het potlood? Maak een selfie, post uw foto op Facebook of Instagram samen met de #ElkeStemTeltInWassenaar en wie weet bent u de winnaar van de actie en gaat u samen met negen andere dorpsgenoten lunchen met de burgemeester in Raadshuis De Paauw. De actie loopt tot en met 16 maart. Op 21 maart maken we de winnaars bekend via de Facebookpagina van de gemeente.

Op de volgende locaties staat het potlood:

Raadhuis De Paauw
Gemeentekantoor
Zwembad Het Sterrenbad
Bibliotheek
Rijnlands Lyceum
Adelbert College

Stempas
Uiterlijk 2 maart ontvangt u uw stempas thuis. Met deze stempas en uw identiteitsbewijs kunt u in elk stemlokaal in Wassenaar terecht. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft­ u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt tot uiterlijk vrijdag 11 maart 17.00 uur een nieuwe stempas aanvragen. U kunt ook iemand anders vragen om namens u te stemmen. Vul de achterkant van uw stempas in en geef deze samen met een kopie of foto van uw identiteitsbewijs mee aan de persoon die voor u gaat stemmen.

Stemmen. Hoe werkt het?

Heel simpel! Neem uw stempas samen met een ID-bewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee naar het stemlokaal. Daar krijgt u een stembiljet. Maak hierop het vakje voor de naam van uw favoriete kandidaat rood en stop het stembiljet vervolgens in de stembus. De kandidatenlijst met de personen waaruit u kunt kiezen, krijgt u vooraf thuisgestuurd. U kunt de lijst met kandidaten ook vinden op www.wassenaar.nl/verkiezingen.

Waar en wanneer kunt u stemmen?

Bij de kandidatenlijst krijgt u een lijst met adressen van alle stemlokalen in Wassenaar. Daar kunt u op 16 maart stemmen van 7.30 tot 21.00 uur. Ook op 14 en 15 maart is in Wassenaar een aantal stemlokalen al open. Zo kiest u zelf het moment waarop u wilt stemmen. Kijk op www.wassenaar.nl/verkiezingen of www.waarismijnstemlokaal.nl voor een stemlokaal bij u in de buurt.

Kunt u niet stemmen in het stemlokaal?

Heeft u bijvoorbeeld klachten die wijzen op het coronavirus en nog geen negatieve testuitslag? Vraag dan een andere kiezer om voor u te stemmen. Dat heet machtigen. Kijk op de achterkant van uw stempas hoe u dat doet.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op, via verkiezingen@wassenaar.nl. Meer informatie over de verkiezingen vindt u ook op www.wassenaar.nl/verkiezingen.

Kom stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Laat uw stem niet verloren gaan, want #ElkeStemTeltInWassenaar.

For English visit www.wassenaar.nl/elections

.

 

Tags

ElkestemteltinWassenaarGemeenteGemeenteraadsverkiezingenGR2022Rode Potlood
Gerelateerde artikelen
Back To Top