Blauw-Zwart komt tekort en verliest met 2-0 van VVSB

15 april 20222 minute read

De hoofdmacht van Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdag geen potten kunnen breken bij VVSB in Noordwijkerhout. Over de gehele wedstrijd gerekend was de 2-0 nederlaag op het fraai vernieuwde complex in de Bollenstreek een terechte uitslag.

De mannen van de Lagerberg Verhuisgroep traden min of meer in de vertrouwde opstelling aan. Maar waar de trouwe supporters de hoop op hadden gevestigd, gebeurde niet. Na nogal wat puntverlies in de laatste competitiewedstrijden was een overwinning broodnodig om uit de buurt te blijven van de onderste regionen in de derde klasse en het niet op een aantal zenuwslopende wedstrijden te laten aankomen.

Welnu, jammer genoeg was de grote werklust van de ploeg van trainer Jos van der Helm niet voldoende voor een Wassenaarse overwinning. De VVSB-ploeg won net wat meer persoonlijke duels en combineerde beter dan de Lagerberg Verhuisgroep-formatie. Het leek wel of de Blauw-Zwarters nog steeds op zoek zijn naar zelfvertrouwen. De wil op een goed resultaat is er zeker, maar de aanvalsopbouw mislukte te vaak.

Het beste kansen waren voor VVSB en dat leverde hen in de 37e minuut een 1-0 voorsprong op. Gelukkig stond Blauw-Zwart-goalie Azar Ghennem goed op te letten en verrichtte hij enkele uitstekende reddingen. Maar in de Blauw-Zwart-aanvallen zat veel te weinig overtuigingskracht om de Noordwijkerhouters te verontrusten.

Na de rust nam het veldoverwicht van VVSB verontrustende vormen aan. Even leek het een schiettent voor de Wassenaarse goal. Keeper Ghennem moest overwerk verrichten, maar kon uiteindelijk de 2-0 in de 77e minuut niet voorkomen. Veelbetekenend was dat pas ver in de tweede helft het eerste serieuze schot op de VVSB-keeper kon worden genoteerd. Dat gebeurde tegen het einde van de wedstrijd nog slechts één keer en ook een serie invalbeurten van de jonge bankzitters bij de Blauwen bracht geen hoop op een beter resultaat.

Tekenend voor het onzekere en weifelende optreden van de Wassenaarse formatie was het feit dat Blauw-Zwart ver in de blessuretijd een overigens terechte strafschop kreeg van de goed leidende scheidsrechter en Bram Smit de bal hoog over de goals joeg. Gelukkig stond de Wassenaarse verdediging er deze wedstrijd beter voor dan de laatste weken. Als daar een broodnodige portie zelfvertrouwen aan wordt toegevoegd moeten de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep zich zeker veilig kunnen spelen met een paar overwinningen!