Fotocredit: Marjanne van der Velde

Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging behalen belangrijk punt in de race om de koppositie in poule A, regio Haaglanden

17 mei 20223 minute read

Vrijdag 6 mei j.l. stond voor WVV H 1 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma en wel tegen concurrent ZVH uit Zevenhuizen. Om kans op het kampioenschap te behouden moest minimaal één punt worden gehaald.

WVV arriveerde met 7 spelers, waaronder gastspeler Paul de Groot, in sporthal Swanla. ZVH stond al warm te draaien met 10 man en gunde WVV nauwelijks tijd om in te spelen; de toon was gezet! Beide ploegen begonnen nerveus met services in het net of uit. Halverwege de set nam ZVH het initiatief en met het publiek als ‘7e man’ wonnen zij met 25-19 de eerste set. In set 2 ging ZVH door waar ze gestopt waren.

WVV werd overdonderd en weggespeeld, 25-12! Wil WVV nog enig resultaat boeken dan moesten ze uit een ander vaatje gaan tappen. Na enkele wijzigingen in de opstelling haakte WVV aan bij het spel van ZVH met een goede opbouw die vakkundig met mooie smashes werden afgemaakt door de aanvallers Kilian van der Kleij en Mathieu Prins. WVV nam zowaar een voorsprong (8-10) wat ZVH dwong tot een time-out. Dit kon WVV niet stoppen. Stoïcijns ging het team door met het goede spel. Met een gedegen blok en aanvalsdruk werd ZVH bekwaam een set ontnomen; 21-25! ZVH was aangeslagen! Kunnen de WVV-ers er nog een 2-2 gelijkspel uitslepen?

Het begin van set 4 was veelbelovend. WVV nam brutaal een 0-5 voorsprong na een uitstekende servicebeurt. Het spel golfde op en neer waarbij WVV de voorsprong behield. Bij 8-13 maakte de scheidsrechter één van de weinige inschattingsfoutjes door een naar de mening van WVV duidelijke uitbal van ZVH toch in te geven. WVV protesteerde en liet zich zo uit haar concentratie halen. Puntje voor puntje sloop ZVH dichterbij. De passing bij WVV werd onnauwkeurig en de aanvallers konden niet meer doordrukken. Een allerlaatste poging van WVV was een time out bij 24-21 om het tij alsnog te kunnen keren. Helaas liet de ervaren tegenstander zich niet afleiden en middels een goed gemikte service op de achterlijn haalde ZVH de 4e set met 25-21 binnen. Eindstand: 3-1.

Al met al kan dat ene set puntje weleens een hele belangrijke zijn! Want indien de WVV heren de laatste thuiswedstrijd, op woensdag 18 mei, 20:30 uur in sporthal de Schulpwei, tegen Merenwijk H 1 gewoon met 4-0 winnen dan kunnen zij als de ‘kampioen’ worden gehuldigd. Publiek is van harte uitgenodigd!