Skip to content
Fotocredit: Frank Ren

George Ren HSB-kampioen

24 mei 202258 second read

In het jeugdkampioenschap van de Haagse Schaakbond in de jongste leeftijdsgroepen, dat plaats vond in Zoetermeer, kwamen drie jeugdleden van Bobby Fischer goed voor de dag.

In de groep t/m 8 jaar wist George Ren, die al met het eerste schoolteam van de Kievietschool naar het NK gaat, al zijn wedstrijden te winnen. Hij begon met 4 uit 4, en moest in de laatste ronde tegen Leonid Leshko van DSC Delft, tegen wie hij eerder in een Grand Prix ooit verloor. Hij offerde een centrumpion voor een mooie aanval, en drong de zwarte dame en paard terug naar de onderste rij. Binnen enkele zetten toverde hij een mat tegen de verzwakte koningsstelling op het bord. Dat leverde een kwalificatie voor het NK op, dat over vier weken in Spijkenisse plaats vind.

Klio Esvelt speelde t/m 9 jaar. Ryoga Okita van SHTV Den Haag was met 6,5 uit 7 duidelijk de sterkste, maar Klio deelde met 2 anderen de tweede plaats met 5 uit 7. Als beste meisje mag ze ook naar het NK in Spijkenisse.

In de jongste groep t/m 7 jaar deed Ethan Kwan goed werk. Met een plusscore van 4 uit 7 legde hij beslag op de vierde plek.

HSB foto2

 

 

Tags

Haagse SchaakbondJeugdkampioenschapSchaakclub Bobby FischerSchakenWassenaarZoetermeer
Gerelateerde artikelen
Back To Top