Skip to content
Archieffoto

Officiële opening van het grootste zonnepanelendak van Wassenaar

29 september 20222 minute read

Afgelopen jaar zijn 1250 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Adelbert College. Dit is tot stand gekomen met het Adelbert College, de gemeente Wassenaar en de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC).

Naast het feit dat het Adelbert College van duurzame stroom wordt voorzien, is dit project de grootste groene energieleverancier van Wassenaar en levert inmiddels         duurzame elektriciteit equivalent aan circa 150 huishoudens! Een belangrijke en mooie ontwikkeling naar de verdere verduurzaming van het Adelbert College en de gemeente Wassenaar.

Samenwerking met van der Valk Hotel
Eind 2021 kreeg het project een steun in de rug van Van der Valk Hotel Den Haag – Wassenaar in de vorm van een lange-termijn samenwerkingsverband op het gebied van verduurzaming. Het nieuwbouwproject van het hotel had te weinig dakoppervlak om met zonnepanelen volledig aan de duurzaamheidsambities te kunnen voldoen. Daarop heeft Van der Valk besloten om de zonnepanelen op het Adelbert College mede mogelijk te maken en zo ook bij te dragen aan toekomstige WEC-projecten. 

Mooie stap voor de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC)
De WEC heeft het afgelopen jaar in samenwerking met de gemeente en het Adelbert College 
576 zonnepanelen geplaatst van de 1250. Hiermee wordt de volledige beschikbare dakruimte benut. Dit is tot stand gekomen door participatie van onze 79 leden die ieder hebben geïnvesteerd in dit project. 

Als lid van de WEC kan je investeren in lokale groene stroom certificaten, of je nu wel of niet zonnepanelen op je eigen dak hebt. We dragen op deze manier bij aan de energietransitie en creëren tegelijkertijd een kans om te investeren in mooie duurzame projecten met een gezond rendement voor onze leden.

Wilt u meer weten over de WEC: www.wec-duurzaam.nl

6 oktober zal de officiële feestelijke opening gaan plaatsvinden in de aula van het Adelbert College. 
 

Tags

Adelbert CollegeOfficiële openingWassenaarWassenaarse Energie CoöperatieZonnepanelen
Gerelateerde artikelen
Back To Top