Fotocredit: Coos Hübscher

Vroege Sinterklaas zorgt voor gelijkspel

2 december 20222 minute read

Het team van Blauw-Zwart 1 van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep kreeg tekort tegen ranglijstaanvoerder Aarlanderveen. De opwaartse spiraal van vorige week zette zich gelukkig voort, hetgeen zich uitte in een puike wedstrijd tegen een strijdlustig Aarlanderveen, dat 3 x wist te scoren uit 2 penalty’s en een directe vrije trap, met 3 mooie velddoelpunten daar tegenover van de Blauwen.

Blauw-Zwart schoot al vroeg uit de startblokken, wat resulteerde in een mooie kansl in de 10e minuut door Dunke die een fractie te laat ingleed. De wedstrijd ontwikkelde zich, via een goed bezet middenveld door beide partijen en snelle spitsen in countervoetbal. In de 30e minuut brak de spits van Aarlanderveen door op rechts, op zijn huid gezeten door Quint en Raymond. Hij ging struikelend over zijn eigen benen onderuit, waar de scheidsrechter een penalty in zag. Die werd verzilverd door aanvoerder Thom Nouwens: 0-1.

Blauw-Zwart pikte het spel weer snel op en liet zich niet uit het veld slaan. Het middenveld kweet zich prima van zijn taak. Gijs passte naar Bastiaan die direct de bal doorgaf aan Iliass die de gelijkmaker aantekende: 1-1. Vlak voor rust speelde Illiass de bal door naar Gijs van Ede die hard inschoot, de rebound kwam voor de voeten van Bram Smit die 2 schoten nodig had om de 2-1 te laten aantekenen.

Na de rust startte Aarlanderveen een stug offensief, het voetbal werd wat rommelig aan beide zijden. Rechtsback Frank van de Riet plaatste nog een bal op het hoofd van Bastiaan Hendriksen die net naast kopte.

De scheidsrechter zag wederom een overtreding in de 16 van een Blauw-Zwarter, blokkeren, maar de Aarlandervener liet zich wel erg makkelijk vallen. Je kan moeilijk door een tegenstander heen lopen als hij daar gewoon staat. Thom Nouwens liet wederom dit cadeautje niet aan zich voorbij gaan, 2-2.

De vermoeidheid ging aan beide kanten meespelen, grote gaten op het middenveld, lange ballen. Illias speelde een dijk van een wedstrijd en via hem werd Bastiaan bedient die de 3-2 liet aantekenen. Kort daarop moet Bastiaan het veld verlaten met een enkelblessure, vervangen door Kaj Kronenburg.
De 3-3 werd bereikt doordat net buiten de 16 van de Lagerberg Verhuisgroep brigade een schwalbe werd beloond met een vrije trap die de aanvoerder Thom Nouwens beheerst inschoot.

Kortom, prima wedstrijd van de Blauwen, zo blijven spelen dan zit er zeker iets moois in het vat. A.s. zaterdag spelen we uit in de Zilk tegen Van Nispen, aanvang 14.30 uur.