zondag 17 februari 2019

S Sport

Wassenaarders sportief in actie bij de Koningsloop

Wassenaar - Op Koningsdag werd voor de 2e keer de Koningsloop georganiseerd door het WZK Tri-team. In de weken voorafgaande aan de koningsdag hadden al 50 lopers zich ingeschreven. De weersverwachting was slecht, zouden nog meer Wassenaarders naar dit sportieve evenement komen? Zowel op de Berkheide als bij de startboog aan de Paauwlaan was het ’s morgens druk met enthousiaste lopers om zich in te schrijven , het aantal deelnemers was weer groter: 110 sportievelingen stonden aan de start van de kidsrun, de 2,5 km, 5 km en 10 km.

Een groot aantal tri-teamers had zich in de dagen ervoor en op de ochtend ingezet om alles klaar te zetten en de wedstrijd goed te laten verlopen. Nu het weer nog en dat viel reuze mee: het was zonnig, wel wat koud en gelukkig de meeste tijd droog op een korte hagelbui na. Prima loopweer!
Even na 12 uur gaf de burgemeester het startschot voor de Kidsrun. 34 enthousiaste kinderen gingen van start aangemoedigd door familie en vrienden, er werden 2 ronden gelopen om de kilometer af te leggen. De snelheid zat er goed in en iedereen haalde de finish.

Daarna was het de beurt aan de lopers van de langere afstanden, na het startsein van de burgemeester gingen ze op weg voor 1,2 of 4 ronden. Een mooi parcours over de Paauwlaan, door Backershagen, langs de ijsbaan en over de Backershagenlaan terug naar de finishlijn. Er werd fanatiek gelopen, sportieve prestaties geleverd en genoten van de uitdaging. Voor iedereen was er een vaantje en kleine attentie van de sponsors. Bij de finish was het gezellig en druk.

Een loop als deze kan niet plaats vinden zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren als Kluswijs, AH, LJ Sport en Hamaco en natuurlijk enthousiaste lopers en toeschouwers. Iedereen bedankt en tot volgende jaar 27 april voor de 3e editie van de Koningsloop. (uitslagen zijn te vinden op www.tri-team.nl)