zondag 17 oktober 2021

P Politiek

CDA-Wassenaar fractie vernieuwd

Wassenaar - De gemeenteraadsfractie van het CDA-Wassenaar is vernieuwd. De fractie bestaat sinds 3 juli uit Ronald Everard, Jan van der Kleij en Rene Beerepoot. Elke raadsfractie heeft in Wassenaar ook de mogelijkheid om twee commissieleden aan te stellen. Tot op heden heeft het CDA-Wassenaar er één: Danielle Starrenburg.

Authentieke fractievoorzitter
De benoeming van Hubert Schokker tot wethouder van Financiën betekent dat het CDA-Wassenaar ook een nieuwe fractievoorzitter heeft. Ronald Everard vindt het mooi dat de fractie hem graag als voorman heeft. Ronald is van plan om het fractievoorzitterschap geheel authentiek in te vullen. Dat betekent: passievol, energiek, positief en enthousiast.

Oude tijden laten herleven ...
Ronald Everard is al eerder raadslid geweest voor het CDA in de periode 1994-2002. In die periode waren er 4 of 5 partijen in de gemeenteraad. Dat is nu wel enorm veranderd met inmiddels tien fracties. Ook was Ronald oprichter van toen de grootste CDJA-afdeling van Nederland met Marnix van Rij samen. Het CDJA-Wassenaar was zelfs groter dan de afdelingen in de studentensteden. Oude tijden mogen als het aan Ronald ligt gaan herleven. We gaan hard werken om meer Wassenaarders aan ons te binden.

Brede steun in de gemeenteraad voor nieuwe coalitie
Na de verkiezingen hebben Hubert Schokker en Ronald Everard samen onderhandeld voor het CDA-Wassenaar. Eerst twee maanden met VVD en HvW en daarna een maand met VVD, Lokaal Wassenaar! en D66. Vier stabiele politieke partijen, die weten wat het is om verantwoordelijkheid te dragen en te nemen. Het collegeakkoord wordt gesteund door maar liefst 16 raadsleden van de 21. Naast de vier partijen hebben ook de twee raadsleden Mulder het akkoord ondertekend.

Alles is politiek, maar politiek is niet alles!
De nieuwe CDA-fractievoorzitter heeft het afgelopen jaar bikkelhard gewerkt voor het CDA-Wassenaar. Zo was hij medeauteur van het verkiezingsprogramma, kandidaat- raadslid, campagneleider, raadslid, onderhandelaar en dan nu fractievoorzitter. Ronald doet het graag. Hij wil bij al zijn activiteiten wel blijven denken aan de wijze uitspraak van Kuitert: alles is politiek, maar politiek in niet alles!