Blauw-Zwart moeizaam naar het einde

20 mei 20192 minute read

Deze zaterdag, in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie, rekenden de trouwe supporters op een tot in de tenen gemotiveerd elftal dat met volle inzet voor dat ene puntje zou strijden om niet alsnog in de nacompetitie voor degradatie verwikkeld te raken.

Dat was een misrekening: Alphia was in de eerste helft te betere ploeg, toonde veel meer inzet en was elke keer weer scherper in de duels. De Alphenaren hadden er echt zin in. Vrijuit combinerend op de prachtige grasmat lieten ze de Blauw-Zwarten alle hoeken van het veld zien. De thuisclub combineerde traag, ingewikkeld en onzuiver, terwijl elk relevant duel in het voordeel van Alphia werd beslist. Het is dat doelman Azar Ghennem als enige van de formatie van de Lagerberg Verhuisgroep zijn normale niveau haalde, anders had de ruststand (0-2) er nog onheilspellender uitgezien.

Een bekend gezegde in dit soort omstandigheden luidt: “na regen komt zonneschijn”. Alleen scheen de zon de hele dag al, dus dat ging ook niet op. Niettemin, de Blauw-Zwarten herpakten zich na de rust en over instelling en inzet van de toeschouwers geen onvertogen woord meer. Maar beter werd het er niet op, Alphia bleef veel makkelijker combineren en vrijwel elke aanval leverde gevaar op.
De Blauw-Zwarten waren in de tweede helft wel meer op de helft van de tegenstander te vinden en zette de tegenstander vaker onder druk. Veel kansen leverde dat niet op, het raffinement ontbrak.
Een kwartier na rust gloorde er toch hoop: een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Dunke Lagerberg knap ingeschoten (1-2). Omdat Blauw-Zwart alles op de aanval gooide ontstond er voor de snelle voorhoede van de Alphenaren veel ruimte. Daaruit scoorde Alphia nog twee keer en dus moesten de Blauw-Zwarten met een 1-4 nederlaag genoegen nemen.

Jammer dat het goede voetbal, dat we toch regelmatig dit seizoen hebben gezien, bij de formatie van de Lagerberg Verhuisgroep min of meer verdwenen is. Volgende week nog even aanzetten, uit tegen Nieuwkoop betekent een puntje definitief handhaving in de derde klasse, en dat zou toch gewoon een prima prestatie zijn.