zaterdag 25 september 2021

S Sport

Blauw Zwart Sponsor van de maand: Rabobank

Voor de “sponsor van de maand” mei ging Marco van Brecht, met een heerlijke taart van Bakker Niek Kaptein, op bezoek bij Rob Joosten en Esther Remmerswaal van de Rabobank.

Marco: Vertel eens wat over jouw rol binnen de Rabobank?
Rob: Ik ben 13 jaar geleden bij Rabobank Wassenaar – Voorschoten als rayondirecteur begonnen. In die periode fuseerden wij met Rabobank Den Haag. Uiteindelijk stop ik medio dit jaar. Esther, als accountmanager MKB, neemt mijn rol als aanspreekpunt voor, onder andere, Blauw-Zwart over.

Marco: Hoe zien jullie de toekomst van de Rabobank?
Rob: Digitalisering zal steeds verder gaan. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat kantoor Voorschoten is gesloten. De locatie in Wassenaar blijft wel bestaan.
Esther: Dit is ook een van de redenen om actief te zijn in het verenigingsleven en initiatieven te steunen of te nemen als bijvoorbeeld “Buurthuis van de Toekomst”, het “Stimuleringsfonds Rabobank” en “Missing Chapter Foundation” van Prinses Laurentien. Zo blijven we dicht bij de mensen.
Rob: Rabobank neemt haar verantwoordelijkheid en met onze slogan ‘Growing a better world together’ dragen we dat uit. Verder dagen we onder andere ook ondernemers uit verder te verduurzamen.

Marco: Wat is jullie relatie met Blauw-Zwart?
Rob: Al vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw steunen wij, toen nog als Boerenleenbank en Raiffeisen-bank, Blauw-Zwart. Dat varieert van ‘gewone’ sponsoring tot ondersteuning bij projecten als promotie van dames en meisjes voetbal, een nieuw scorebord en nu het verduurzamings-project met ledverlichting en zonnepanelen. Verder hebben wij een warme relatie met de Business Club en verlenen we graag steun aan het halen van bijzondere sprekers als Dick Advocaat, René van der Gijp en Toon Gerbrands.

Marco: Wat hebben jullie met sport in het algemeen en Blauw-Zwart in het bijzonder?
Esther: Zelf heb ik in het verleden gevoetbald in Voorschoten. Sport, maar meer misschien bewegen in het algemeen, is goed voor iedereen, maar vooral voor de jeugd. Als Rabobank willen we dat graag stimuleren.
Rob: Blauw-Zwart is meer dan een voetbalvereniging en vervult een belangrijke rol in de samenleving. Of het nu gaat om huisvesting voor een buurtvereniging, Avondvierdaagse of 15 van Wassenaar, het is daar allemaal mogelijk.

Marco: Heb je nog een boodschap voor de club?
Rob: Meer een boodschap voor de ouders: Meld je aan als vrijwilliger, dat geeft heel veel voldoening. Na mijn actieve carrière bij de Rabobank ga ik dat zelf zeker ook meer doen.

Rob Joosten