zaterdag 24 februari 2018

K Kunst & cultuur

Nieuw bij Langstraat33, Galerie Tetteroo

Wassenaar - Studio van der Plas aan de Langstraat in Wassenaar, tegenwoordig ook bekend onder de naam "Langstraat33", heeft al een aantal jaren 4 winkels onder 1 dak. Een printshop, een camerawinkel, een studio en een eigen lijstenmakerij . Vanaf eind januari is daar een leuke nieuwe winkel bij gekomen. De broers Allard en Délon Tetteroo, beide al jaren werkzaam bij Jan van der Plas, runnen er nu ook Galerie Tetteroo giclée-shop, gevestigd als zelfstandige shop-in-shop.

Giclée kunstreproductie
Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Kunstenaars zijn altijd op zoek geweest naar manieren om hun werk te reproduceren, om daarmee een groter publiek te bereiken. Rembrandt deed dat bijvoorbeeld door middel van zijn etsen. Tegenwoordig bestaat er een geavanceerde reproductietechniek genaamd "Giclée Print". Een mooi en betaalbaar alternatief.

Giclée's zijn hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen. Hierbij worden 64 foto-opnamen van een schilderij samengevoegd tot één digitaal bestand. Een bestand dat de basis vormt van de kunstproducten van Galerie Tetteroo. Gemaakt in een beperkte oplage, op canvas of fine-art papier. Door het gebruik van kleurechte pigmenten behoudt de giclée zijn kleur onder normale omstandigheden maar liefst 75 jaar.

Bekende namen
De uitgeverij van Galerie Tetteroo werkt samen met een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren. Onder wie bekende namen zoals Henk Helmantel, Marius van Dokkum en Juane Xue. Ze richten zich met name op hedendaags realisme. Oorspronkelijk een 19-de eeuwse kunststroming die er naar streefde de maatschappelijke werkelijkheid weer te geven, maar tegenwoordig een aanduiding voor figuratieve kunst die de werkelijkheid op een herkenbare wijze weergeeft. Of simpel gezegd: je ziet wat het voorstelt. Iets wat overigens niet leidt tot eenvormigheid. Want deze kunstenaars hebben allemaal hun eigen, originele visie op de werkelijkheid.

Certificaat van echtheid
De ingelijste giclée’s worden geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat van echtheid en zijn al verkrijgbaar vanaf tachtig euro. Het is dan ook een uitermate geschikt kunstcadeau. Een bijzonder en blijvend aandenken voor een verjaardag, trouwdag, jubileum, huwelijkscadeau of relatiegeschenk.

GALERIETETTEROO.NL
Galerie Tetteroo verkoopt niet alleen giclée's en kunstboeken maar ook puzzels en kinderboeken met illustraties van Marius van Dokkum. In de webshop, galerietetteroo.nl, kun u ook online aankopen doen welke u kunt afhalen in de winkel. Langstraat 33, 2242 KJ Wassenaar, 070 - 511 07 10

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 23 19:16:33 +0000 2018

Lokaal Wassenaar!: Ouderenbeleid is maatwerk! #Wassenaar #LokaalWassenaar #GR2018 https://t.co/sYdiDE5xn5
Fri Feb 23 17:07:21 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 23-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/VR5aAPJY1n