Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Inschrijving cultuurdag RijnlandRoute Festival geopend

RijnlandRoute
28 april 20243 minute read

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de cultuurdag, de eerste dag van het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival op 22 en 23 juni! Regionale artiesten brengen dan de tunnel tot leven met dans, muziek, kunst en verhalen. Voordat het verkeer vanaf 5 juli door de nieuwe tunnel rijdt, organiseert de provincie Zuid-Holland het festival om de opening van de N434 met de Corbulotunnel te markeren. Je hoeft overigens niet te kiezen tussen de cultuurdag op zaterdag en de sportdag op zondag. Je bent op beide dagen van harte welkom, het is wel nodig om je voor beide dagen apart in te schrijven

Culturele en informatieve activiteiten

Op zaterdag 22 juni ontdek je al wandelend de reis die Gaia, onze tunnelboormachine, maakte bij het boren en bouwen van de Corbulotunnel. De tunnel wordt hiervoor omgetoverd tot een belevingsroute met optredens van artiesten en kunstenaars uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het verhaal van de nieuwe weg en de tunnel verteld. Op het festivalterrein zijn optredens, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen. Er is ook een informatieplein met onder andere weginspectievoertuigen, brandweerwagens en demonstraties. En natuurlijk kun je ook wat eten en drinken bij de foodtrucks.

Sport en bewegen voor iedereen

Op de sportdag op zondag 23 juni kun je eenmalig door de splinternieuwe tunnel rennen en fietsen. Een kans die je één keer krijgt en daarna nooit meer! Er zijn verschillende afstanden zoals de KidsRun van 1 km (voor kinderen van 4 t/m 12 jaar), de 5 km en het koningsnummer van het festival: de 8 km. De dag wordt afgesloten met een FunRun. Fietsers doen mee aan een prachtige tourtocht door de tunnel en regio van circa 10 of 20 km.

Deelname en inschrijven

Deelname aan de cultuurdag is gratis. Deelname aan de sportdag kost €5,- (voor de KidsRun is daar een leuke attentie bij inbegrepen). Alle opbrengsten van de Sportdag gaan naar het goede doel. Voor een goede bereikbaarheid en een prettig bezoek aan het RijnlandRoute Festival is aanmelden verplicht. Je kunt je voor zaterdag én zondag inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een inschrijfbevestiging met meer informatie over het programma en de bereikbaarheid van het RijnlandRoute Festival.

Parkeren

Het aantal parkeerplaatsen bij het festivalterrein is zeer beperkt. Bezoekers wordt aangeraden om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Is dat niet mogelijk en wil je met de auto komen, dan kun je bij de inschrijving een parkeerplaats boeken. Meer praktische informatie over o.a. de bereikbaarheid en het parkeren vind je op de pagina RijnlandRoute Festival.

Tags

CultuurdagCultuurdag RijnlandRoute FestivalInschrijving geopendRegioRijnlandRoute
Gerelateerde artikelen
Back To Top