dinsdag 16 augustus 2022

A Algemeen

Felicitaties voor 60-jarig bruidspaar Heins-Leuering

Wassenaar - Op dinsdag 29 maart bezoekt burgemeester Jan Hoekema het bruidspaar Heins-Leuering om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Het bezoek aan het echtpaar is om 16.00 uur in hun woning aan de Korenlaan 7 in Wassenaar.

Op tweede paasdag, 28 maart, is het zestig jaar geleden dat de heer en mevrouw Heins elkaar het jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Leiden en op dezelfde dag ook in de Pieterskerk.

Zij kwamen elkaar tegen bij Dansschool Visser. Meneer had het voor het uitzoeken: zoals bij elke dansles waren er dames in overvloed. Maar mevrouw Leuering was toch de leukste en met haar walste hij het huwelijksbootje in.

Als klein jongetje woonde de heer Heins op Duinrell en de oude graaf Van Zuylen van Nijevelt was zijn speelkameraad. Lezen, schrijven en rekenen leerde hij op de Herewegschool en zijn werkzame leven bracht hij in de horeca door. Van leerling-bediende bij Auberge De Kieviet tot bedrijfsleider bij het gerenommeerde restaurant Sauer in Den Haag.

Mevrouw Heins nam traditiegetrouw de opvoeding van de kinderen tot haar rekening. Haar gezondheid laat op dit moment te wensen over. Toch kan zij nu weer genieten van het zonnetje buiten. Het echtpaar vaart nog steeds met hun sloep, die in de Wassenaarse Haven ligt.

De heer Heins heeft zijn hele leven in Wassenaar gewoond en het echtpaar woont nog steeds in het huis waar zij na hun huwelijk zijn komen wonen. Samen kregen zij twee kinderen en zij hebben nu ook drie kleinzoons.