zaterdag 16 oktober 2021

Groene vingers bij kinderopvang Schulpwei

Wassenaar - Dinsdag 17 mei was de landelijke dag van de groene kinderopvang. Deze dag is in het leven geroepen om de natuurbeleving bij kinderen te vergroten. Bij kinderopvang Schulpwei onderdeel van de Noorse kinderopvangorganisatie Norlandia Kinderopvang deden ze graag mee aan deze speciale natuurdag.

Mede dankzij de grote buurtsuper weten de kinderen tegenwoordig dat het kweken van groenten en kruiden veel tijd en aandacht kost. Op de dag van de groene kinderopvang hebben de kinderen alle gezaaide en verzorgde moestuintjes overgepot naar grotere potten en zomergoed geplant. De kinderen vonden het heerlijk om te spelen met de zwarte aarde. Omgaan met delicate plantjes maakt kinderen ook bewust van de kwetsbaarheid van natuur. En natuurlijk het opkweken van zaad naar oogst maakt kinderen ontzettend trots.

Natuurbeleving vinden kinderen niet alleen bij het verzorgen van de moestuin, ook bij het spelen met natuurlijke materialen. Springen van kei naar kei, spelen met takken uit de bosjes en een grote boomstam om op te klimmen zijn allemaal voorbeelden die helpen kinderen bewust te maken van de natuur. En gelukkig allemaal terug te vinden op onze natuurlijke buitenspeelplaatsen. De natuur heeft kinderen zoveel te bieden!