zondag 18 februari 2018

Woningoverval Wassenaar, Politie zoekt aanknopingspunten

Wassenaar - Op donderdagochtend 13 april werd een woning aan de Lijsterlaan overvallen. De bewoner werd door de overvallers mishandeld en uit zijn woning werden een kluis, antieke klokken en schilderijen gestolen.

Omschrijving
De bewoner opende rond 09.00 uur zijn voordeur omdat er een man met een 'postbezorgersjas' aanbelde. Deze man had ook een pakketje bij zich. Hierna werd de bewoner overmeesterd en mishandeld. ZIjn kleinkinderen waren op het moment van de overval ook in de woning en werden door een van de overvallers in een aparte kamer gezet. De drie overvallers gingen er in een witte bestelbus vandoor met diverse antieke kunstobjecten. Doordat een kennis van het slachtoffer kort na het vertrek van de overvallers bij de woning kwam, kon zij alarm slaan en zich ontfermen over de bewoner en de kleinkinderen. Met hen gaat het nu naar omstandigheden goed.

Signalementen
De man die aanbelde, heeft een donker getinte huidskleur en droeg een jasje met een embleem. Het leek op een postbezorgersjas.De man had ook daadwerkelijk een pakket bij zich en een papier en pen om te ondertekenen. Hij droeg een grote bril, met een zwaar montuur, maar dit kan ook een vermomming geweest zijn. Hij is ongeveer 1.75m lang. De tweede man is ook niet echt lang, zo'n 1.75 m a 1.80m. Hij is blank en heeft blond haar. Hij droeg mogelijk sportschoenen. Een signalement van de derde verdachte ontbreekt nog op dit moment.

Bestelbus
Bij de woning is een witte bestelbus gezien. De recherche hoort graag of iemand rond het tijdstip van de overval, of misschien zelfs enkele dagen daarvoor, zo'n witte bestelbus is opgevallen in de omgeving van de Lijsterlaan.

Vragen
Heeft u informatie over deze overval, herkent u een van de getoonde voorwerpen of heeft u informatie over de witte bestelbus? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Afbeeldingen
Afbeeldingen van de gestolen kunstwerken vindt u hier.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 16 17:06:39 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 16-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/W9QgYBCPPS
Fri Feb 16 15:02:17 +0000 2018

VVD Wassenaar stelt voor Jan Anthonie Bruijn #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/6aH1OUhVZ3