zaterdag 16 februari 2019

A Algemeen

UPS Volunteersday op Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar

Wassenaar - Afgelopen zaterdag ontving het bestuur van de Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar een gezelschap van expat-medewerkers met hun gezinsleden van het hoofdkantoor van UPS van West Europa dat gevestigd is in Den Haag. Om 10 uur werden deze enthousiaste mensen een warm welkom geheten door bestuurslid Sjoerdtje Heijder. De President van UPS van West Europa, Carl Sturgeon, was speciaal voor deze Voluteersday teruggekomen naar Nederland om actief mee te werken met zijn medewerkers. Na zijn speech werd er een korte film getoond over het reilen en zeilen van de kinderboerderij. Deze film is enkele maanden geleden geproduceerd door een groep HBO-leerlingen uit Utrecht en kwam nu zeer goed van pas. Aansluitend kregen de UPS’ers een rondleiding over het terrein van de kinderboerderij, waarna met de werkzaamheden van start kon worden gegaan. Handen uit de mouwen!!!

Ondanks de dreigende lucht bleef het de hele dag vrijwel droog, zodat er veel verfklussen konden worden uitgevoerd. Zo werd de grote stal waar de schapen, geiten en ganzen verblijven weer eens goed onder handen genomen en is nu weer mooi groen gelakt. Een van de SWZ-cliënten, die werkzaam is op de kinderboerderij, moest op een gegeven moment erg lachen. Wat bleek de ‘eigenaren’ van deze stal stonden met z’n allen in het aangrenzende grasveldje met grote ogen te kijken wat er met hun stal ging gebeuren.

De caviahokken waarvan er een aantal aan renovatie-onderhoud toe waren, werden voorzien van een nieuwe bodem en kregen een ware metamorfose. Ze zien er weer als nieuw uit.

Begin van de middag moesten de harde werkers van UPS weer even op krachten komen en kregen een heerlijke warme kom erwtensoep met een broodje kroket en een broodje ham/kaas. Voor de kinderen werden terplekke pannenkoeken gebakken.

Gezien een aantal van de UPS-medewerkers pas sinds een paar maanden in Nederland wonen, was gekozen voor Hollandse specialiteiten.

Na de lunch werden de werkzaamheden weer hervat. De moeders en kinderen werkten ook hard mee in de tuin om deze weer winterklaar te maken. Zo werd het mos tussen de bestrating verwijderd en de laurierstruiken werden gesnoeid. Het buitenterrein van de konijnen kreeg eveneens een grote schoonmaakbeurt.

Voor de kinderen was het dubbel pret. Zij konden heerlijk ravotten op de naastgelegen nieuwe natuurspeelplaats. Ook waren ze niet weg te slaan uit de caviaknuffelhoek waar ze onder begeleiding deze kleine diertjes verzorgden en onderhand mochten kammen en aaien.

Om half 4 waren alle werkzaamheden voltooid en was de kinderboerderij weer geheel spik en span.

Als afsluiting kregen de harde werkers nog een warme kop koffie en thee met bijbehorende Hollandse speculaaskoek.

Jaarlijks krijgen UPS-medewerkers de opdracht om op zoek te gaan naar een instelling in de nabije omgeving waarin hun UPS-bedrijf gevestigd is om de gemeenschap te ondersteunen door middel van het verrichten van werkzaamheden. Dit jaar organiseert UPS voor de 15e keer wereldwijd ondersteunende maatschappelijke activiteiten. Voor het hele jaar 2017 komen ze wereldwijd op 2,15 miljoen vrijwilligersuren!

Het bestuur van de kinderboerderij kan terugkijken op een fantastische dag! UPS heeft ontzettend veel werk verricht en het resultaat is verbluffend. Nogmaals willen zij UPS danken voor hun grote inzet en laten weten dat zij dit zeer waarderen. Daarnaast wil zij Ellen Westgeest, Nico Varkevisser en Roel van Dijk danken voor het bereiden van de lunch voor dit gezelschap.

UPS-medewerkers en hun familieleden dragen de kinderboerderij een warm hart toe en hebben toegezegd dat zij in januari weer terug zullen komen om achterstallige klussen op te pakken om nogmaals hun steentje bij te dragen aan de samenleving.