woensdag 20 november 2019

P Politiek

HartvoorWassenaar: Valkenburg (4). Niet nóg meer verkeer!!

Wassenaar - Verschillende partijen hebben hun twijfels over de overeenkomst die de wethouder heeft gesloten met Katwijk, provincie en het RijksVastgoedBedrijf (eigenaar Valkenburg) Zonder de raad er bij te betrekken. Die mocht tekenen bij het kruisje. En snel.

De VVD was uitgesproken voorstander van deze overeenkomst.
Het is best wel verrassend dat de VVD ineens claimt dat zij het voortouw neemt om een betere overeenkomst te realiseren. Maar HartvoorWassenaar is zeer tevreden met deze draai, de VVD kon ten slotte niet anders dan met de meerderheid van de raad mee gaan.

En de VVD verplicht zich. Zij gaan het doen!!

HartvoorWassenaar vindt dat de wethouder opnieuw moet onderhandelen over de uitgangspunten zoals die een jaar geleden met Katwijk waren overeengekomen, en waar de provincie blij mee was:

• Herstel van de 1500 meter ruimte tussen de laatste steen in Wassenaar en de eerste steen in Katwijk. (i.p.v. 900meter)
• Het start/landingsveld voor drone valley weer zo ver mogelijk weg van Wassenaar, en ten minste voor 50% op grondgebied van Katwijk. Niet ergens midden in de groene zone die luid zoemende dingen.
• Wassenaar is verantwoordelijk voor de inrichting van de groene zone tussen Wassenaar en Katwijk op ons eigen grondgebied. Wij gaan daar over. Uiteraard in goede samenwerking met Katwijk.
• Geen extra verkeersbelasting voor Wassenaar.

Het laatste punt is voor HartvoorWassenaar belangrijk. We maken nu mee hoe Wassenaar vast loopt wanneer je de Storm 6 maanden dicht gooit.

Je moet de omvang van Valkenburg niet onderschatten. 5000 woningen die dichter bij de Langstraat liggen dan de Kieviet van de Langstraat ligt. Bijna de helft van Wassenaar. 17.500 nieuwe bewoners in “dorp Valkenburg”. Dagelijks gaan er 750 lagere-school kinderen in Wassenaar naar school. Alleen dat betekent 2000 autobewegingen per dag voor brengen en halen. Allemaal over de Katwijkseweg en Kokshoornlaan het dorp in. Plus de rest.
Vandaag hebben we er nog geen last van. Over een paar jaar wel. Dan wonen we hier nog steeds en vragen we ons af hoe het zo heeft kunnen gebeuren.

HartvoorWassenaar wil een goede groene gracht ten noorden van Wassenaar. Onderdeel van het mooie duin-weide-horst natuurgebied. Ook voor Katwijk. Voor de leefbaarheid van ons dorp. We willen geen verdere verstedelijking van Wassenaar.

We rekenen er op dat de VVD waar gaat maken wat ze zegt te doen!!
Zodat we op 5 maart in de raad een overeenkomst hebben, die brengt wat de Wassenaarders willen. En indien niet: De raad hoeft deze overeenkomst niet goed te keuren.

Ga naar onze petitie: petities.nl. Vul in: Valkenburg.
Of: https://groentussenvalkenburgkatwijk.petities.nl/

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een solide dorp in balans

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief