zondag 31 mei 2020

P Politiek

Storm van 's-Gravesandeweg eerder open voor autoverkeer

Wassenaar - In de vergadering van de commissie Fysieke Leefomgeving van maandag 4 maart is besloten om de werkzaamheden aan de Storm van 's-Gravesandeweg zo uit te voeren, dat de rijbaan sneller open is voor autoverkeer. Wethouder Caroline Klaver-Bouman (Economische ontwikkeling, Verkeer en Vervoer): "Dankzij het versnellen van de werkzaamheden komen we met name de ondernemers tegemoet in hun wens om de duur van de overlast in het dorp tot een minimum te beperken. Door de werkzaamheden versneld uit te voeren, kan de rijweg van de Storm van 's-Gravesandeweg op 19 april open worden gesteld. Dit is 7 weken eerder dan gepland."

Om te zorgen dat de rijbaan sneller open kan worden gesteld voor autoverkeer, wordt de werkvolgorde aangepast, is er inzet van extra personeel en machines nodig, wordt op werkdagen langer gewerkt (07.00 – 18.00 uur) en wordt er op zaterdagen gewerkt. Voor de inzet van extra personeel en machines, moet de weg over de volledige lengte worden aangepakt, omdat er anders te weinig ruimte is om te kunnen werken.

Parkeren
Doordat de weg in de volledige lengte wordt aangepakt en niet zoals eerder aangegeven in fases van 80 meter, zullen inwoners op een grotere afstand van hun huis moeten parkeren. Duinrell stelt voor deze periode parkeerplaatsen van het park gratis ter beschikking voor de bewoners van de Storm van 's-Gravesandeweg. "Ik ben erg blij met de betrokkenheid en het meedenken van Duinrell. Dankzij het beschikbaar stellen van de parkeerplaatsen, kunnen de direct omwonenden toch nog op een redelijke afstand van hun woning parkeren", aldus wethouder Klaver-Bouman.

Bereikbaarheid woningen (of bedrijven)
De woningen en bedrijven blijven uiteraard te voet bereikbaar. Ook de hulpdiensten kunnen de woningen te allen tijde bereiken. Het oostelijke fiets- en voetpad wordt tijdens de werkzaamheden aan de rijweg als calamiteitenroute gebruikt.

Meer informatie
De nieuwe planning/ fasering van de werkzaamheden, alsmede de meest actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.wassenaar.nl/storm. Voor vragen of meer informatie over dit onderwerp kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief