zondag 11 april 2021

E Events

Warenar: Turks Fruit - Juist Voor Jongeren Van Nu (30% Korting Onder 30 Jaar)

Wassenaar - Jongeren tot 30 jaar 30% korting op kaartje TURKS FRUIT in Warenar

Turks Fruit - Deze met vele sterren geprezen theaterbewerking komt van de hand van Sophie Kassies (toneelbewerking) en Hanneke Braam (regie) en gaat volgens hen over liefde en liefdesverdriet; over de vrije onbevangenheid van jonge mensen tegenover de behoudende moraal van hun ouders, en over het gegeven “dat je van het leven de korstjes niet kunt afsnijden”.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de autobiografische roman van Jan Wolkers uit kwam. Een bestseller, een blockbuster van een film, een kaskrakende musical waren het gevolg. Turks Fruit vertelt over de stormachtige liefde van beeldend kunstenaar Erik en zijn grote liefde en muze; de roodharige Olga. Hoe liefde overweldigend, gepassioneerd en stormachtig kan zijn, maar ook verstikkend. Een universeel verhaal over liefde, seks, verlies en dood. Het beroemdste liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

Anders dan in eerdere vertolkingen van dit verhaal, kijkt niet alleen beeldend kunstenaar Erik (Chris Peters) terug op de gebeurtenissen, maar we zien alles juist ook terug vanuit het perspectief van Olga (Ali Zijlstra). Iets wat deze toneelbewerking van Sophie Kassies in regie van Hanneke Braam sterk naar de tijdsgeest van nu haalt.

Chris (o.a. bekend van films ‘Tonio’/ ‘Niemand in de stad’ en toneelstuk ‘Romeo & Julia’) speelt beeldend kunstenaar Erik. Chris vindt zelf het thema “jij wilt je leven anders leiden dan je ouders” heel herkenbaar. Humor, goeie timing, goed gekozen muziek, intrigerende decors, rake teksten en goed toneelspel, allemaal ingrediënten van deze met vele sterren geprezen voorstelling.

"Maarreh… seks en bloot dan op toneel…?" vraag je je af. Dat is dus zo knap aan deze vertolking. De spelers rukken elkaar alléén spreekwoordelijk de kleren van het lijf. Hoe de regisseur dat verwerkt heeft? Dat moet je zelf komen bekijken.

En dat kan op ZATERDAG 13 APRIL | 20.15 uur | Theater Warenar

Kaartprijs normaal € 28,- | Jongeren < 30 jaar € 19,60

**** - De Volkskrant | **** Trouw | **** AD | *** NRC | ***** 1e Rang | **** Scenes.nu

Theater Warenar – Avondje uit, dicht bij huis

Kerkstraat 75 - www.warenar.nl/voorstellingen

Foto: Annemieke van der Togt