dinsdag 23 oktober 2018

S Sport

Speciale training voor WZK Tri-team

Wassenaar - Zondagmorgen werd er geen trial gelopen in Meyendel of een duurloop gedaan vanuit de “Kuil” naar Katwijk maar getraind op de atletiekbaan in Aalsmeer.
De afgelopen maanden heeft George Hagenbeek, een van de trainers van het WZK Tri-team de opleiding voor looptrainer 3 gevolgd en zondag was het afsluitende examen.
Natuurlijk spannend omdat er een assessor van de Atletiek Unie aanwezig is, die de training van George observeert.

Terwijl George zijn training bespreekt met de beoordelaar, gaan wij met de groep van 12 lopers alvast inlopen, zodat George de training bij de loopscholing, het techniek deel, kan overnemen. Iedereen doet extra zijn best, luistert goed naar de aanwijzingen die geven worden en volgt die met veel inzet op. Daarna de baan op voor een tempotraining, 300 m en 200 m op tijd, ook dit was goed voorbereid en werd geven door George.

Na 30 minuten observeren had de assessor genoeg gezien en konden de lopers beginnen aan het uitlopen en de cooling down, terwijl voor George het eindgesprek op het programma stond. Nu was het wachten op de uitslag.

Het resultaat was positief, geslaagd voor looptrainer 3. We hebben er weer een goede trainer bij. George: Gefeliciteerd!

De gastvrije atletiekvereniging AVA verzorgde een lunch voor ons en de kandidaten en lopers van de andere verenigingen na afloop van de training.

Dinsdag en donderdag trainen we weer "gewoon" in Wassenaar, maar niet minder gemotiveerd.