Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat het afweten

Rob Keijzer
26 april 20242 minute read

Blauw-Zwart heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door in een zeer matige wedstrijd met 1-2 van HMSH te verliezen. De Blauwen blijven op de 9e plaats staan, maar zagen de bezoekers op gelijke hoogte komen. Naast Blauw-Zwart en HMSH heeft ook Laakkwartier 26 punten, maar het doelsaldo van de Lagerberg Verhuisgroep formatie is beduidend beter: -4 tegen -11 en -13.

De eerste minuten lieten de Blauwen nog wel wat goede bedoelingen zien. Zo werd een prima voorzet van Ali Abbach ternauwernood gemist en werd een gevaarlijke vrije trap op het nippertje door de HMSH verdediging weg gekopt.

Na een kleine kwartier liet de Blauw-Zwart defensie zich kinderlijk eenvoudig verrassen en het was nota bene oud-Blauw-Zwarter Hamza Chikhi die HMSH op 0-1 bracht door de bal langs keeper Kas Vaneman in de verre hoek te schieten.

De volgende minuten gebeurde er weinig, behoudens een aantal hoekschoppen voor beide partijen, die niets opleverden. Tot de 28e minuut. HMSH mocht weer een corner nemen en terwijl 3 Blauw-Zwarters elkaar aankeken wie van hen de bal zou wegewerken profiteerde Romario Rafael van dit weifelende optreden door de bal van dichtbij hard in het doel te schieten: 0-2.

Kort voor rust deden de Blauwen iets terug door na een corner de daarop volgende voorzet keurig binnen te werken. De doelpuntmaker was Ali Abbach.

Het tweede bedrijft was een zeer, zeer lange zit voor de toeschouwers. Beide ploegen grossierden in foute passes, slecht aannames en veel balverlies. Eigenlijk is het enige vermeldenswaardige feit van de tweede helft  een doelpunt van Blauw-Zwart dat wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Uiteraard was geen Blauw-Zwarter het daarmee eens en door nadrukkelijk te protesteren kreeg Kim Theil de gele kaar voorgehouden.

Naarmate de 2e helft vorderde zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Ook de invallers Quint van der Ploeg, Clemens Westgeest en Olivier van Deursen konden geen nieuwe geestdrift in de ploeg brengen, waardoor de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit ging.

Er volgen nog 4 wedstrijden, en wel tegen DWO, DSVP, Ariston ’80 en KMD. Alle genoemde ploegen hebben ook nog belang bij een overwinning, dus het zullen pittige wedstrijden worden. De Lagerberg Verhuis brigade heeft nog zeker 6 punten nodig om de loterij van promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen.