woensdag 24 januari 2018

S Sport

Blauw-Zwart op de weg terug ondanks nederlaag

Wassenaar - Als je een willekeurige toeschouwer, die de ranglijst niet kent, zou vragen waar beide ploegen zich in die ranglijst bevinden, zal het antwoord niet zijn dat de koploper Soccer Boys speelde tegen de rode lantaarndrager Blauw-Zwart, ondanks de uitslag 3-1.Ook al vielen resultaten van de afgelopen weken wat tegen, toch is er weer een groot aantal supporters afgereisd naar het koude en natte sportpark van Soccer Boys in Bleiswijk die zagen dat trainer Jos van der Helm de Lagerberg Verhuisgroep combinatie met een behoudende taak het veld in stuurde. Niet zo gek als je bedenkt dat de gehele vaste voorhoede, door blessures en afwezigheid van onze spits, hun kunsten niet konden vertonen. Er werd dus gestart met 2 spitsen: Dunke Lagerberg en Stuart Hooijmans. Mike van Zonneveld stond weer, vanwege afwezigheid van de vaste keeper, in het doel en speelde een foutloze wedstrijd.Het eerste kwartier moesten de Blauwen nog wel even hun weg vinden in deze aanpak, want je laat je tegenstander nu het spel maken, terwijl men gewend was, zeker vorig seizoen, zelf de touwtjes in handen te hebben. Dit resulteerde al heel snel in een kans voor Soccer Boys die door onze keeper Mike vakkundig uit zijn doel geranseld werd.

Blauw-Zwart speelde geconcentreerd en had zelfs een goede kans, via een opkomende rush op links van Raymond Vosse die met een magnifieke voorzet Dunke Lagerberg bediende die maar net naast kopte.
In de 35ste minuut verdiende Soccer Boys een corner en de bal viel op het ongedekte hoofd van 1 van hun spitsen, waardoor de 1-0 aangetekend kon worden. De 2-0 viel al vrij snel erna vlak voor de rust, ook weer via een kopbal uit een voorzet.

In de rust is de moegestreden Mats de Koning vervangen door Jordi Lubbe, die soeverein de laatste-man positie innam. Blauw-Zwart schoot uit de startblokken met duidelijk een andere opdracht van coach Jos. Het eerste kwartier nog wat behoedzaam, maar het spel van de Blauwen ontwikkelde zich al snel in ‘va-banque’ spelen. Stuart werd gewisseld voor Bryan ven den Barselaar en wat later Arthur Schiebroek voor Bastiaan Hendriksen. Tussendoor scoorde Soccer boys toch nog via een mooie aanval 3-0, maar heeft verder geen kans meer gehad.


Terwijl Blauw-Zwart wat vaker voor het doel van Soccer Boys verscheen, wat resulteerde in een overtreding in het strafschopgebied op Duncan: penalty! Bas Conradi stopte al zijn frustratie in zijn Neeskensschot: 3-1.


Het spel deze middag van de Blauwen geeft vertrouwen voor de toekomst. We zijn er nog niet maar er zit schot in.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Wed Jan 24 07:56:16 +0000 2018

Oceaanroeier Mark Slats feestelijk ingehaald in Wassenaar #Wassenaar #Trébolproducties #MarkSlats https://t.co/QAqMEKISof
Tue Jan 23 17:06:17 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 23-01-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/YQaWbVBuBS