dinsdag 11 december 2018

K Kunst & cultuur

Vol Cultureel Centrum Voorschoten geniet van PJPJ jazzconcert

Wassenaar - In een opnieuw vol Cultureel Centrum trad op zaterdagavond 11 november Andreas Schmitz sextet op met gastzangeres Irini Konstantinidi, zeven jonge top jazzprofessionals die meer dan twee uur een zeer afwisselend programma van (moderne) jazz ten gehore hebben gebracht. Het concert, georganiseerd door de Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ), was de derde van het seizoen en was onderdeel van de Week van de Kunst.

Er was volop variatie in steeds wisselende samenstellingen, zowel instrumentaal als met zang. Zangeres Irini Konstantinidi en contrabassist Andreas Schmitz hebben ook eigen composities laten horen De vijf andere musici waren Giorgios Tsolis op piano, Emilio Tritto op saxofoon, Lewis Taylor op trompet, Enrico Le Noci op gitaar en Andrea Nicolai op drums.

Het volgende concert is op zaterdag 9 december 2017 in het Cultureel Centrum met als hoofdacts zangeres Dominika Zawada en trombonist Armando Petrella. Entree is 5 euro. Donateurs en kinderen tot 18 jaar gratis. Meer over PJPJ is te vinden op www.pjpj.nl