donderdag 17 januari 2019

K Kunst & cultuur

Gemeentelijke legpenning voor Wierd Wagenmakers

Wassenaar - Tijdens de viering van het 45-jarig jubileum van Ars et Studium op dinsdag 8 mei, reikt burgemeester Frank Koen de gemeentelijke legpenning uit aan de heer W. (Wierd) Wagenmakers. De heer Wagenmakers ontvangt de legpenning voor zijn verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap op het gebied van kunst en cultuur gedurende meer dan veertig jaar. De uitreiking is om 16.30 uur in Raadhuis De Paauw.

Ars et Studium, de vereniging van Amateur Beeldende Kunstenaars, bestaat 45 jaar. De heer Wagenmakers is vanaf 1978 verbonden aan de vereniging als studiebegeleider en vrijwilliger.
Hij gaf eerst les in tekenen en anatomie, gevolgd door kunstgeschiedenis en tekenen naar model, schilderen en - meer recent - etsen. Hij regelt uitstapjes naar musea en begeleidt mensen met een beperking thuis. Daarnaast is hij actief met het organiseren of begeleiden van extra activiteiten zoals een tekenworkshop in het kader van de Wassenaarse vrijwilligersdag, deelname aan het kunstcafé en veel exposities. In 2016 heeft de heer Wagenmakers meegewerkt aan het pop-up atelier voor asielzoekers.

De heer Wagenmakers is ook al jarenlang lid van de Kunstgroep Wassenaar (voorheen Vereniging van Wassenaarse Beeldende Kunstenaars). De vereniging heeft een eigen galerie in Molen Windlust. Recentelijk exposeerde de Kunstgroep Wassenaar voor de tiende keer in Raadhuis de Paauw met “De Wassenaarse Salon”.

De heer Wagenmakers is beeldend kunstenaar en volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij doceerde tekenen en kunstgeschiedenis aan het Rijnlands Lyceum Wassenaar en is grondlegger van de kunstafdeling.

De heer Wagenmakers heeft inmiddels heel wat Wassenaarders de liefde voor kunst en cultuur bijgebracht.