Skip to content
Me & Mr. Jansen. Fotocredit: PR

STET’s theaterprogramma voor april & mei: The Chosen Haram en Me & Mr. Jansen

STET The English Theatre
21 april 20243 minute read

In april & mei verzorgen wij twee prachtige theatervoorstellingen voor u: The Chosen Haram, en Me & Mr. Jansen.

Over ‘The Chosen Haram’

The Chosen Haram vertelt het verhaal van twee homoseksuele mannen, hun toevallige ontmoeting via een dating-app, de hoogte- en dieptepunten van hun relatie en de barrières die ze moeten overwinnen, zowel sociaal als cultureel, op zoek naar geluk en persoonlijke vervulling. Een onstuimige mix van liefde, drugs en islam. Deze unieke en complexe kijk op circus, uitgevoerd op twee Chinese Polen, is emotioneel openhartig en hartverwarmend met momenten van humor en vreugde. Het verhaal ontvouwt zich met zwaartekracht tartende trucs en buitengewone bewegingen.

De show behandelt thema’s rond seksualiteit, chemsex, geloof, verslaving en verbinding – een onderzoek naar de persoonlijke worstelingen waarmee veel mensen worden geconfronteerd wier opvoeding in tegenspraak is met hun persoonlijke waarheden, en hoe dit kan leiden tot zelfdestructief gedrag. Het is gebaseerd op een combinatie van Ali’s persoonlijke ervaringen, maar ook op interviews met leden van de LGBTQ+-gemeenschap die zich identificeren als (ex-)moslim.

Dinsdag 23 april 20.30 @ Theater De Landing, Amstelveen

Donderdag 25 april 20.15 @ Korzo Theater, Den Haag

Trailer: The Chosen Haram Circus Theatre Show – YouTube

Over ‘Me & Mr. Jansen’
Me and Mr. Jansen is een meeslepende solo-verhalenshow die het publiek uitnodigt om verder te kijken dan concepten als ‘goed’ en ‘fout’. Wie speelt onschuldig en wie draagt het verraderskostuum? Kunnen we zelfs kiezen welke rollen we spelen of zijn we slechts figuren die gevangen zitten in het wiel van de geschiedenis en onze rollen eindeloos herhalen? Het begon allemaal toen de verteller in 1943 op een zwart-witfoto van een razzia stuitte. In het beeld herkende hij zijn huidige woning in het centrum van Amsterdam.

Een ouder echtpaar werd uit het gebouw getrokken door mannen in witte jassen, officieren van de SS. Wat moet een verteller doen als hij met zo’n verhaal wordt geconfronteerd? Hij pelt de lagen van het verleden af en maakt slapende geesten wakker, zoals de Nederlandse kapper die vroeger op de begane grond woonde, meneer Jansen. Hij wendde zich tot hem om te vragen naar vergeten geheimen, verre herinneringen en begraven zonden.

Zaterdag 4 mei 21.00 uur: theatervoorstelling Me & Mr. Jansen

Zaterdag 4 mei 18.00 uur (vóór de voorstelling): workshop rooted storytelling
@ Theater Aan het Spui, Den Haag

Tickets en meer info: www.theenglishtheatre.nl

Toegankelijkheid

Als je geïnteresseerd bent in The Chosen Haram, dan is het goed om te weten dat Korzo Theater over een lift beschikt om je gemakkelijk van de ingang naar het theater te verplaatsen. Voor mensen met een beperking reserveren wij altijd een zitplaats vooraan in de zaal. In de schouwburg zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals liften en een aangepast toilet.

Bent u van plan om bij Me & Mr. Jansen langs te komen, dan willen wij u graag informeren dat Theater Aan het Spui ook een aangepaste stoel voor rolstoelgebruikers heeft, die verwijderd kan worden als u liever in uw eigen rolstoel zit en ruimte heeft voor een vriend als je vooraf contact opneemt met het theater. Ze beschikken over een aangepast toilet dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. Er is ook een parkeergarage vlakbij het theater met enkele aangepaste parkeerplaatsen.

Voor vragen over de toegankelijkheid van onze voorstellingen kunt u contact met ons opnemen via production@theenglishtheatre.nl

Tags

Den HaagMe and Mr JansenRegioSTETThe Chosen HaramThe English TheatreTheaterprogramma
Gerelateerde artikelen
Back To Top