Skip to content

Bezoek loco-burgemeester aan het 60 jarige bruidspaar

3 januari 20112 minute read

Op 5 januari om 11.00 uur zal loco-burgemeester Marc van Dijk een bezoek brengen aan het 60 jarige bruidspaar de heer en mevrouw Van der Hoort-Endhoven thuis op de Van Zuylen van Nijeveltstraat 427 hier in Wassenaar.

Op 5 januari 1951 gaven Gerard van der Hoort en Annie Endhoven elkaar het jawoord op het gemeentehuis van Wassenaar. De slagersknecht uit Zevenhoven en het dienstmeisje uit De Kwakel kenden elkaar toen al 8 jaar, maar door de woelige oorlogsjaren kwam er van eerder trouwen niets. Na het kerkelijk huwelijk op 24 januari 1951 vestigde het jonge paar zich in Wassenaar. Gerard heeft bij verschillende slagers in Wassenaar gewerkt en ook jarenlang op het gemeentelijk abattoir in Den Haag. Annie heeft onder meer voor oud minister Mansholt gewerkt.

In 1954 werd hun eerste zoon geboren, in 1955 gevolgd door een dochter en nog eens vier jaar later werd hun tweede zoon geboren. Ze hebben vijf kleinzoons; de oudste volgt het voorbeeld van zijn opa en oma en stapt op 14 januari a.s. als eerste in het huwelijksbootje. Het diamanten paar is ondanks de hoge leeftijd, Gerard is 87 en Annie 85, nog redelijk gezond en ondanks de beperkingen door slechtziendheid en hier en daar wat andere ongemakken genieten ze van het feit dat ze na al die jaren nog steeds samen zijn.

Ze wonen in een appartement naast het Sophiekehuis, waar ze het erg naar hun zin hebben. De krant wordt nog iedere dag gelezen en ook kijken ze veel televisie zodat ze geïnformeerd blijven over de wereld om zich heen. Verder proberen ze iedere dag samen een stuk te wandelen, kijken ze autoraces op televisie en spelen ze graag bingo. Daarmee winnen ze vaak prijzen, maar de hoofdprijs is toch dat ze elkaar nog hebben.

Tags

locoburgemeesterMarc van Dijk
Gerelateerde artikelen
Back To Top