Skip to content

Oud-wethouders overhandigen gift aan de nieuwe op te richten stichting voedselbank Wassenaar

3 januari 20112 minute read

Tijdens de afscheidsreceptie van de twee oud-wethouders Pim van de Locht en Nico Alkemade in april 2010, hebben zij de aanwezigen gevraagd een gift te geven voor de Voedselbank. Deze gift wordt, met dank aan alle gulle gevers, op donderdag 6 januari a.s. om 12.00 uur symbolisch overhandigd aan Christel van Boeijen, de coördinator van de Voedselbank. De overhandiging vindt plaats in het Sion gebouw bij de Sint Josefkerk, Parklaan 28 in Wassenaar.

Voedselbank Wassenaar bestaat nu vijf jaar en is gestart op initiatief van Dominee Abrahamse onder de vlag van de Stichting Korenmaat. Sion, het gebouw van de Sint Jozef Kerk aan de Parklaan, is van het begin het uitdeelpunt geweest. Een variërend aantal mensen (10-35) heeft hier in de loop van de jaren gebruik van gemaakt. Er zijn ook al vele giften geweest; veelal in natura. In december was er nog de actie van de Lions Club Wassenaar de Pauw met een geweldig resultaat.

De Stichting Korenmaat heeft zich de afgelopen maanden teruggetrokken van de Voedselbank Wassenaar en de Voedselbank Wassenaar gaat nu zelf verder. Een Stichting Voedselbank Wassenaar is in oprichting. Deze zal dan direct vallen onder de Regio Voedselbank Den Haag, waar ook de spullen vandaan komen.

Vrijwilligers van de Vrijwilligers Centrale hebben in ieder geval in deze overgangsperiode voor het transport gezorgd. Deze krijgen hiervoor wel een kilometer vergoeding. Het is dan ook goed dat er af en toe een gift binnenkomt.

Tags

VoedselbankWassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top