Skip to content

Restaurant Lucifer, duvels lekker eten

1 februari 20113 minute read

Lucifer is een goede naam voor een crematorium, of als bijnaam voor een pyromaan op een datingsite. Maar stel je nou eens voor dat je een voormalige snackbar in het ‘mondaine’ Wassenaar een nieuwe bestemming kunt geven. En dat je daarnaast ook nog eens carte blanche krijgt met betrekking tot je creatieve en culinaire uitingen. Dat is voor velen een droom. De twee ondernemers Xavier Mastenbroek en Oscar Faase hielden alleen niet zo van dromen, of het zou dagdromen in hun nieuwe zaak moeten zijn…

Lucifer is de naam van de nieuwste culinaire trots van Wassenaar. Het plan wat beide heren in eerste instantie hadden was een pand kopen met eventueel nog woonruimte. Puur als investering en appeltje voor de dorst. Dat eerste deel van hun plan slaagde met eenvoud. Het vinden van een huurder met Michelinsterambities bleek echter een grote klus. Toen er geen geschikte kandidaat werd gevonden besloten beide heren om in eerste instantie zelf het zakelijke deel ter hand te nemen om op die manier toch het restaurant te kunnen openen en ondertussen uit te kijken naar een geschikte opvolger. Die waardige opvolgers kwamen in juni 2010. Mirjam Putto en Mathieu Roza waren zowel zakelijk als privé al met elkaar verbonden tijdens hun periode in restaurant Niven. Deze ‘intense’ samenwerking resulteerde voor restaurant Niven tot het verkrijgen van een Michelinster. Omdat het tijd werd om op eigen benen te staan besloot het stel om van restaurant Lucifer hun levenswerk te maken en de ambitie wij gaan niet voor de ster, maar voor een leuke zaak maar lekker eten en goede wijn waar gasten zich thuis voelen. Dat ze in een redelijk gespreid bedje terecht kwamen mag geen wonder heten. Aangezien de oorspronkelijke eigenaren het restaurant grondig hadden laten verbouwen, was het resultaat op voorhand al oogstrelend te noemen. Een inrichting die zichzelf het beste omschrijft als eigentijds, strak en smaakvol in combinatie met de moderne verlichting, zorgt voor een sfeer die zowel luxe als gevoel voor trends uitstraalt.

Een bezoek aan Lucifer mag je gerust een sensatie noemen die nog het best te vergelijken is met je verjaardag. Het niet weten wat je krijgt, maar wel weten dat er in de keuken met uiterste zorg en nauwkeurigheid een geweldig menu voor je wordt samengesteld. Deze keer valt over smaak dan ook wel te twisten want het is verrukkelijk! We hebben een wekelijks wisselend menu gebaseerd op de seizoen en biologische producten. Echter zijn de wijnen wel een aparte vermelding waard. We hebben een wijnkaart, 2 huiswijnen wit, 1 rood 1 rose en bij het weekelijks wisseld menu een met zorg uitgekozen wijn arrangement.

Tags

LuciferRestaurant
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top