Skip to content

Wassenaar wil wekelijkse koopzondag

7 februari 201131 second read

Wassenaar wil voortaan iedere zondag koopzondagen toestaan. Dat blijkt uit stukken van de gemeenteraad. Burgemeester en wethouders willen dat winkels in Wassenaar iedere zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open kunnen zijn. In Nederland mogen winkels alleen iedere zondag open als de gemeente veel toeristen trekt.

Het college van Wassenaar denkt dat de gemeente aan deze eis voldoet. Uit raadsstukken blijkt dat er ieder jaar ruim drie miljoen mensen naar Wassenaar trekken voor vertier. Duinrell is de grootste publiekstrekker. Het plan wordt volgende week maandag behandeld in de gemeenteraad.

Tegen
Overigens is de meerderheid van de winkeliers in Wassenaar tegen een wekelijkse openstelling op zondag, aldus het Leidsch Dagblad.

Tags

GemeenteKoopzondagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top