Skip to content

Boerin Annemarie klaar met Boer Zoekt Vrouw

1 maart 20113 minute read

Boerin Annemarie vindt het vervelend dat iedereen een mening over haar heeft. De commotie rondom het razendpopulaire programma Boer zoekt Vrouw is de normaal gesproken nuchtere boerin uit Wassenaar niet in de koude kleren gaan zitten. „Na vijf maanden wil ik dit hoofdstuk graag afsluiten. Ik snak naar rust”, vertelt de kaasmaakster.

De 32-jarige Annemarie vindt het jammer dat ze soms anders is overgekomen op televisie. „Ik heb een warme, sociale kant die door de beeldvorming rond mij af en toe onderbelicht bleef. De kijker heeft de ware Annemarie niet altijd gezien. Op de citytrip heb ik bijvoorbeeld heel veel gelachen.”

De vrolijke, hardwerkende kaasmaakster maakte haar reisje met kraanmachinist Adriaan naar Cyprus. In het programma leek de gezelligheid op het zonnige oord ver te zoeken. In werkelijkheid heeft Annemarie het heel gezellig gehad. „Maar dat was op televisie niet echt te zien. Dat vind ik jammer.”

Waar de boerin het meest mee zit, is dat de kijker haar, op basis van de uitgezonden beelden, toch denkt te kennen. „Ik ben geen filmster en ik zal mij zeker anders hebben gedragen door de aanwezigheid van de camera’s. Maar de kijker denkt daar niet over na. Die gelooft wat hij op tv ziet.”

Tussen Annemarie en Adriaan is het uiteindelijk niets geworden. „We hebben na de citytrip nog een paar keer afgesproken en besloten dat we niet bij elkaar passen. Ik wilde Adriaan graag beter leren kennen en dat is gelukt. Alleen het gevoel bleef uit, van beide kanten.”

Annemarie vindt het jammer dat zij niemand aan het programma heeft overgehouden. Zondagavond zei zij in de laatste uitzending van BzV: „Ik vind het niet gezellig om hier alleen te zijn.” Annemarie: „Je doet natuurlijk aan zo’n programma mee omdat je hoopt op een goede afloop. Die was er voor mij helaas niet.”

Ze vervolgt: „Maar ik heb nog stapels brieven liggen. Wanneer de tijd rijp is, zal ik die nog weleens op mijn gemak doorlezen. Er zaten hele leuke bij. Maar eerst wil ik rust en probeer ik weer in mijn dagelijks ritme te komen. Alle gekte rondom BzV, die voor mij ruim vijf maanden heeft geduurd, wil ik afsluiten. Dan zie ik wel verder. Bovendien zijn de schapen aan het lammeren en die gaan nu toch echt even voor.”

Annemarie zegt geen spijt te hebben van haar deelname aan het programma. „Ik ben het avontuur aangegaan, dus het heeft weinig zin om achteraf van spijt te spreken. Gedane zaken nemen geen keer. Ik ben een ervaring rijker, dat absoluut. Maar ook een beetje teleurgesteld. De echte Annemarie heb ik niet altijd kunnen laten zien en de ware heb ik nog niet kunnen vinden.”

Tags

AnnemarieBoerinBZV
Gerelateerde artikelen
Back To Top