Skip to content

Anouk van Eekelen nieuwe fractievoorzitter VVD Wassenaar

5 maart 20112 minute read

Unaniem heeft de fractie van de VVD Wassenaar besloten dat Anouk van Eekelen (33) de nieuwe fractievoorzitter is. Van Eekelen is trots dat ze deze positie mag invullen. “We hebben als fractie een lastige periode achter ons. Dat is niet goed geweest voor de partij en daarmee niet goed voor het dorp. Het is nu tijd om vooruit te kijken. We trekken een streep onder het verleden”, aldus de nieuwe fractievoorzitter.

De afgelopen periode heeft Onno van Buren als voorzitter van de fractie gefunctioneerd. Hij heeft de fractie door een moeilijke periode geloodst, waarin onduidelijkheid bestond over rolverdeling en onderlinge verhoudingen. Onder zijn leiding heeft de fractie duidelijke positieve stappen voorwaarts gezet. Tot spijt van de fractie heeft de heer Van Buren aangegeven zijn voorzitterschap neer te leggen. Daarnaast heeft hij besloten dat een positie in de raad hem niet meer past, en treedt per direct af als raadslid. Hij blijft lid van de VVD.

Van Eekelen “Als fractie en afdeling zijn we de heer Van Buren zeer erkentelijk voor het moeilijke werk dat hij verzet heeft. We respecteren zijn keuze en hopen als VVD in de toekomst op andere manieren gebruik te kunnen maken van zijn uitgebreide expertise.”

Anouk van Eekelen zit sinds maart 2010 in de gemeenteraad in Wassenaar. Samen met haar man en twee jonge kinderen woont ze sinds 2009 in noord Wassenaar. Ze heeft een eigen bedrijf Life Events, waarmee ze training op het gebied van persoonlijke presentatie en zakelijke omgangsvormen geeft. Daarnaast is ze op het moment betrokken bij het RTL-programma Dames in de Dop. Van Eekelen studeerde bestuurskunde aan de Leidse Universiteit. Sinds 1994 is ze lid van de VVD. Voor zowel de VVD en voorheen de JOVD is zij op diverse posities actief geweest. Zo geeft ze geregeld trainingen over liberalisme en debatteren en was ze lid van de partijcommissie binnenlandse zaken. Daarnaast was ze twee jaar werkzaam voor de Tweede-Kamerfractie. Tevens is ze bestuurslid van de Vrienden van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel.

Tags

Anouk van EekelenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top