Skip to content

Zaterdag 26 maart gemeentelijke compostdag Wassenaar

17 maart 201140 second read

Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex organiseert ook dit jaar weer samen met de gemeente de gemeentelijke compostdag. Wassenaarders kunnen zaterdag 26 maart gratis compost krijgen voor hun tuin. Wethouder Van Dijk en wethouder Sanders openen deze feestelijke dag om 12.00 uur bij het afvalbrengstation in Wassenaar.

Zolang de voorraad strekt is deze natuurlijke meststof tussen 12.00 en 16.00 uur af te halen op het afvalbrengstation van Avalex, Hogeboomseweg 6.

Scheiden van afval
Met de compostdag wil de gemeente de positieve effecten van afval scheiden onder de aandacht brengen en de inwoners stimuleren hun huishoudelijk afval zo veel mogelijk te scheiden. In 2010 is gemiddeld 172 kilo GFT per inwoner ingezameld in Wassenaar. Dit is ruim boven de landelijke afvaldoelstelling die voor Wassenaar uitgaat van 105 kilo per inwoner. Dit is dus een positief resultaat.

Verpakt
Er is tijdens de compostdag verpakte compost verkrijgbaar in zakken van 25 liter.

Tags

CompostGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top