Skip to content

Toezicht Wassenaar gaat op stroom rijden

29 maart 20112 minute read

Vandaag om 14.00 uur hebben burgemeester Jan Hoekema en wethouder Fred Sanders bij het Raadhuis De Paauw twee elektrische scooters overgedragen aan de inspecteurs van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Wassenaar. De toezichthouders kunnen zich zo makkelijker en milieuvriendelijk door het verkeer verplaatsen tijdens hun werkzaamheden voor de gemeente.

De scooters zullen met name worden gebruikt voor surveillance van de toezichthouders openbare ruimte bij controle van het parkeren, plaatsing van containers en overtredingen van de APV. Er hoeft hierdoor minder gebruik te worden gemaakt van een dienstauto. De toezichthouder heeft een beter overzicht over de situatie en afgelegen gebieden zijn makkelijker bereikbaar dan op de fiets.

Ook de bereikbaarheid van de Wassenaarseslag tijdens drukke stranddagen verbetert door het gebruik van de scooters. Vroeger kwamen zij met hun dienstvoertuig vaak vast te staan in de file terwijl gezien de afstanden fietsen geen optie is. Tenslotte zullen de scooters ook regelmatig worden gebruikt bij controle van milieuvergunningen bij bedrijven en voor bouwtoezicht.

Waarom elektrische scooters?
Wassenaar is een millenniumgemeente en in kader van deze millenniumdoelstellingen kiest het college voor de aankoop van duurzame voertuigen. Het voornemen is om deze trend in de toekomst voor te zetten door te kiezen voor duurzame producten. De witte scooters zijn voorzien van geel/blauwe striping en het gemeentewapen.

Tags

StroomToezicht Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top